avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua Am o nelamurire privind legislatia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua Am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele ...

Buna ziua
Am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele noi ridicate din pavaje). Mi a fost suspendat carnetul pentru neacordare de prioritate.Problema e in felul urmator: sosea cu 2 benzi, pe sensul meu de mers am ajuns la trecere (semnalizata cu semn si marcaj jos),nefind pieton in apropiere am trecut, urmeaza circa 5-6m spatiu si apoi banda ce se vrea a fi pt biciclisti (nesemnalizata si nemarcata),am ajuns cu botul masini la margine iar din dreapta o femeie vrea sa traverseze(fara bicicleta, deci pieton),eu am trecut stiind ca pietonul trece pe la zebra, dincolo de trecere am fost oprit pt neacordare de prioritate. Intrebarea mea este cum sant considerate aceste treceri din pavaje; doar zebra este trecere si banda de biciclisti(care trebuia sa fie semnalizata) sau toata portiunea intre semne?.. fiinca sant lucruri care se bat cap in cap, stationarea pe trecere e interzisa iar in cazul meu fiind oprit la banda de biciclete sant pasibil de pedeapsa nu? Iar pietonul traversand prin loc care nu e special amenajat pt pietoni, nu e pasibil de nici o pedeapsa?
Nefiind banda destinata pietonilor consider ca nu am gresit.
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
Livciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:42, 2 Octombrie 2023
Legislatia e la fel.

Articolul 72
(2) Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajați în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
...............................
(4) Pietonii surprinși și accidentați ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roșie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectării altor obligații stabilite de normele rutiere poarta întreaga răspundere a accidentării lor, în condițiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulația prin acel sector.
[ link extern ]

Nu ati gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 ... GEO GEO GEO GEO GEO GEO Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 articole din codul rutier ( oug 195/2002) ; 1- \'\'ART 72 (3) Traversarea ... (vezi toată discuția)