avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident rutier, acrosare pieton, plecare consensuala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident rutier, acrosare pieton, plecare consensuala de la locul accidentului

Buna ziua,
In data de 24, intr-o parcare publica la mall-uri, am acrosat o persoana pe trecerea de pietoni. Am declarat ulterior ca nu am observat intentia de trecere a celor 2 pietoni ( doar unul ranit usor ). Inainte de trecerea respectiva exista o denivelare pt reducerea vitezei, asadar circulam cu aproximativ 10-15 km/h. Marcajul pietonal, pe jumatate sters, nu era semnalizat de semnal rutier. De asemenea, in infrastructura parcarii nu exista trotuar pentru pietoni. Iesirea pe trecere se face direct din parcare, intrandu-se direct pe partea carosabiila. Dupa producerea incidentului, am intrebat pietonii daca doresc sa chemam politia sau sa ii duc la spital. Mi-au spus ca nu doresc sa ii duc la spital, ca se vor duce cu masina lor din parcare. Mi-au spus de asemenea ca nu doresc sa chemam politia. La spital au declarat accident rutier ( laba piciorului usor luxata, bandajata ), iar a 2-a zi de dimineata am fost chemat la politie. Mi-au luat carnetul, am dat declaratie, si mi s-a spus ca se va incepe urmarirea penala pt plecarea de la locul accidentului, desi aceasta plecare a fost una consensuala. Din punct de vedere urbanistic consider ca zona producerii accidentului faciliteaza astfel de evenimente. Doresc sa fac o contestatie tocmai din acest punct de vedere, precum si datorita faptului ca intentia de trecere nu am observat-o, probabil pentru ca pietonii doreau sa se indrepte in partea dreapta, spre mall, si nu sa traverseze. Nu cunosc insa declaratia acestora. Mi-au zis ca nu au pretentii de la mine, ca nu ma vor actiona in judecata. Sunt indreptatit sa contest decizia politiei? Multumesc mult !
Fie ca ati plecat cu incuviintarea lor sa nu, cand exista victime (chiar si usoare) trebuie anuntata politia.
Astfel incat, se va interpreta ca ati parasite locul accidentului.
Decizia nu poate fi contestata pentru ca nu este vorba de contraventie, ci de infractiune.
Cel mai probabil, vi se va da o amenda sau renuntare la aplicarea pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima pe trecere de pietoni horatiu_b horatiu_b Buna ziua! In urma cu 3 zile am avut un accidentin urma caruia am lovit o fata cu un copil in brate. Sa va relatez cum s-a intamplat: ma apropiam de o trecere ... (vezi toată discuția)
Am lovit un biciclist in stare de ebrietate- despagubiri de 2500 euro-cum sa procedez? iuga.daniel1974 iuga.daniel1974 Buna ziua, Sunt nou pe forum si sper sa ma ajutati: In aprilie am avut un accident rutier - am lovit usor un biciclist langa trecerea de pietoni ,avea ... (vezi toată discuția)
Accident, vatamare corporala, permis de conducere. Cyclops Cyclops Buna ziua, In mai am avut un accident cu masina. Pe trecerea de pietoni am acrosat o femeie aparuta brusc dintre taxiurile parcate pe acea trecere de ... (vezi toată discuția)