avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident, vatamare corporala, permis de conducere.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident, vatamare corporala, permis de conducere.

Buna ziua,

In mai am avut un accident cu masina. Pe trecerea de pietoni am acrosat o femeie aparuta brusc dintre taxiurile parcate pe acea trecere de pietoni. Am oprit un echipaj de politie, la indemnul lor am dus femeia la spital unde i s-a facut radiografie, i s-a bandajat umarul (nu pus in ghips) si dupa 2 ore a fost externata. La politie am dat declaratie, s-au facut masuratori la locul faptei, s-a intocmit proces verbal cu schita, iar eu am plecat de la politie cu permisul de conducere in buzunar (nu a fost suspendat). Vreme de ~ 1 luna am dus - adus femeia la spital, i-am platiti radiografii, retete, pana cand i-au scos bandajul si au zis ca e ok.
Intre timp nu am mai auzit nimic despre dosarul meu.
In septembrie am fost surprins depasind tramvaiul pe contrasens si mi-a fost suspendat permisul de conducere pt o perioada de 1 luna (cu dovada de 15 zile). Ieri ma duc sa-mi ridic permisul in schimbul dovezii (pt ca mi se terminase perioada de suspendare) iar politistul de la permise mi-a zis ca nu poate sa-mi restituie permisul deoarece sunt in cercetare intr-un dosar penal de vatamare corporala nesolutionat, si ca tot ce va face va fii sa-mi scoata din sistem suspendarea pt depasirea tramvaiului, dar ca voi circula cu dovada aia vizata lunar la politie.
Acuma vin urmatoarele intrebari:

1. Este normal sa circul cu dovada ridicarii permisului pt depasirea tramvaiului vizata in contul dosarului penal deschis pt accident?
2. Unde trebuie sa ma duc si ce pot sa fac ca sa aflu stadiul dosarului de la accident?
3. Pot face ceva pt a grabii solutionarea respectivului dosar?
4. Care este cel mai bun scenariu si cel mai rau scenariu care se poate intampla in cazul dosarului accidentului descris mai sus si cum pot minimiza efectele negative (in mod legal)?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:03, 7 Noiembrie 2007
Presupun ca stiti daca accidentului. Dati un telefon la politie si intrebati la secretariat ce numar are dosarul si la cine este repartizat.
Apoi luati legatura cu agentul respectiv.
Nu putem sa ne dam cu presupul ce se poate intampla pentru ca nu stim cate zile de ingrijire au fost stabilite de catre IML.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
Bun... s-au mai schimbat datele problemei...
Am fost astazi la politie:
1. Desi am fost trimis cu 2 zile inainte sa-mi vizez dovada ca sa pot conduce, seful de birou insarcinat cu prelungirea vizelor a zis ca nu poate sa-mi prelungeasca dovada sau sa-mi dea alta fara acordul unui procuror.
2. Am fost la secretariat si mi s-a dat numarul de dosar, dar, acest dosar s-a intocmit pe sectorul 5 (desi fapta s-a petrecut in sectorul 4), Cel responsabil cu dosarul la sectorul 5 l-a declinat si l-a trimis la sectorul 4, unde se pare ca inca nu a ajuns.
3. Plimbandu-ma printre birouri la politie am aflat cum ca as mai avea un dosar penal pt ca as fi circulat cu permisul suspendat desi la accident nu mi s-a ridicat permisul si nici instiintare nu am primit acasa sa vin sa-l predau. Inca nu stiu numarul noului dosar si nici cine se ocupa de el.

Care sunt pasii legali pe care ii pot face pentru a afla mai multe detalii despre dosare. Cum pot ajunge sa le vad si eu? Unde trebuie sa ma duc? Ce cereri trebuie sa fac?

Va multumesc anticipat.
N-ar fi mai bine sa va cautati un avocat... parerea mea...
Oups, are dreptate colega mea.
Mai bine va angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis suspendat 103/1/c Teodorrr14 Teodorrr14 Buna ziua, Eu am permisul suspendat in baza articolului 103/1/c, dupa un accident cu victima (s-a dispus NUP, ptr ca lipsea plangerea). Pe dovada ... (vezi toată discuția)
Accident - suspendare permis - dosar penal mariussandrei mariussandrei Bună ziua, Acum câteva luni am fost implicat într-un accident de circulație. Mai exact, lucrurile stau cam așa: Mă deplasam pe prima bandă pe un drum ... (vezi toată discuția)
Accident cu un biciclist florinnet79 florinnet79 Buna Ziua! Acum citeva zile am fost implicat intr-un accident cu un biciclist. Vina este a mea. Eu am patruns pe contrasens si am oprit langa o alta masina ... (vezi toată discuția)