In urma cu trei luni am accidentat o minora in varsata de 10-12 ani in apropierea trecerii de pietoni. Doi martori care au declarat ulterior ca se aflau in masina personala de pe sensul celalalt(masina stationa la semafor), au luat fata de la locul accidentului, spunand ca nu e nevoie sa o duc la spital, si au plecat. am incercat sa sun la politie dar mi s-a blocat telefonul, asa ca am luat decizia de a ma deplasa spre sectia de politie pentru a anunta accidentul. in apropierea sectiei de politie(400,500), am fost oprit de un echipaj carora le-am declarat ca ma indreptam spre sectia de politie pentru a declara ce s-a intamplat. Am fost dus la spital pentru recolare de probe(a rezultat ca aveam alcoolemie 0). La spital am gasit fata, impreuna cu cei doi martori despre care am amintit si cu parintii fetei. Am aflat ca martorii au declarat ca accidentul a fost pe trecerea de pietoni. Deplasandu-ne la locul accidentului fetita a aratat ca ar fi fost lovita la 4.2 m fata de trecerea de pietoni,iar eu am aratat locul ca fiind la 11.9 m. Mi-a fost suspendat carnetul pana la solutionarea cazului intocmindu-se dosar de cercetare penala. Am primit dovada fara drept de conducere fiind acuzat de parasirea locului accidentului si de vatamare din culpa.
Martorii mei, care au fost la fata locului in momentul accidentului, pot sa confirme ca cei doi au refuzat sa duc fata la spital pe motiv ca nu are nimic, ca au plecat de la locul accidentului inaintea mea si ca am plecat spre politie sa declar accidentul. Martorii i-am mentionat in declaratie dar nu au fost inca audiati.
1.Acele persoane care declara ca am lovit-o pe trecerea de pietoni dar au refuzat sa o transport la spital, si au luat-o de la locul accidentului nu se fac vinovate de nimic?
2 Fata avea 12 ani, a aratat un loc la 4.2 m de trecerea de pietoni, care declaratie este luata in considerare, a fetei sau a martorilor?
3.Ce trebuie sa fac pentru a obtine o dovada de circulatie pana la solutionare, au trecut aproape 3 luni si nu mai stiu nimic despre caz, Fapta nu se incadreaza la art.89 al.5 O.U.G. 195/2002?
Cel mai recent răspuns:
andu202002 , utilizator
20:51, 1 Septembrie 2009