Am 27 de ani si acum un an jumatate, am decis sa nu mai tin legatura cu parintii mei pentru ca mi-au facut destul rau si ma ameninta mereu ca ma dau in judecata (ma rog, probleme cu o garsoniera unde maica-mea are drept de uzufruct si nu mai poate de ciuda ca nu e proprietar). Acum s-a dus peste chirias care sta in garsoniera si ii zice sa-i dea ei banii, ca m-a dat in urmarire generala la politie.
Ce pot face ca sa scap de ei? Nu vreau circ, nu vreau sa ajung de rasul lumii. Cu ei pur si simplu nu se mai poate relationa. Va rog dati-mi un sfat.
@Cyan, garsoniera a fost cumparata de la o persoana oarecare. Nu a fost donata si nu mi-a vandut nimic. Asa a sfatuit-o notarul sa se treaca cu dreptul asta.
Cat despre bani, i-am folosit in scop personal pentru ca asa a fost intelegerea noastra initial. O sa-i spun chiriasului sa-i trimita banii si sa ma scuteasca, doar ca nu vreau sa ma fac de ras cu politie si circ din asta ieftin.
Problema e ca nu s-a dus la politie din cauza ca nu incaseaza banii de la chirias, vrea sa ma oblige sa tin legatura cu ei cand eu i-am comunicat foarte clar faptul ca nu mai doresc sa vorbesc cu ei si stie ca nu sunt disparuta.
ca sa fie data in urmarire generala prin INTERPOL nu este obligatoriu sa fie infractor. ca sa fie data in urmarire in calitate de infractor, mai intai trebuie sa existe o fapta de natura penala pe care sa o fii comis-o recent, urmata de o plangere la politie, probe relevante care sa o incrimineze si apoi data in urmarire generala. ori, din ce relateaza domnisoara justme890, nu reiese nimic care sa o incrimineze. am avut un caz in familie cand o matusa si-a dat fratele in urmarire generala pentru a veni la masa testamentara. de ras nu te faci tu, justme890, ci mama ta pentru ca acuzatia de dare in urmarire se va dovedi a fii falsa, din ce reiese din relatarile tale. poti, eventual, sa mergi la Inspectoratul Judetean de Politie de care apartii si cere un cazier judiciar din care sa rezulte ca nu ai vreo infractiune comisa, asta inainte ca mama ta sa te dea in urmarire. poti folosi acel cazier in favoarea ta contra mamei tale in cazul in care te va da in urmarire generala si te va acuza de vreo infractiune comisa in trecut.
Speta chirie
bogdan1969
am primit de la mama mea un apartament mostenit de ea sa il administrez si sa imi iau banii de chirie pentru mine avand in sensul acesta o procura notariala de ... (vezi toată discuția)