avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imposibilitatea de a exercita functia ocupata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imposibilitatea de a exercita functia ocupata

Buna seara,
Acum ceva ani, in 1995 am absolvit Colegiu de management al fac. Hyperion din Bucuresti, care avea filiala in Pitesti.
Dupa sustinerea examenului de admitere diplomele trebuiau ridicate din cadrul fac. Hyperion Bucuresti. Din cauza ca am neglijat nu mi-am ridicat diploma atunci iar acum cand vreau sa mi ridic diploma mi se spune ca nu se mai elibereaza asa ceva.
Ce pot face in astfel de situatie, cand pentru postul pe care-l ocup am nevoie de acest act??
Ce act poate substitui aceasta diploma si poate fi eliberat de facultate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 5 Noiembrie 2016
Puteti solicita o adeverinta de absolvire a studiilor pana la eliberarea diplomei.


Ordin nr. 657/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior

Art. 37
(1) Dupa promovarea examenului de finalizare a studiilor absolventilor li se elibereaza o adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.

(2) Adeverinta de absolvire a studiilor confera titularului aceleasi drepturi legale ca si diploma si este necesar sa contina functia, numele, prenumele si semnatura persoanelor responsabile din institutia de invatamant superior, precum si informatiile urmatoare:
a) domeniul de studii universitare;
b) programul de studii/specializarea;
c) perioada de studii;
d) media de finalizare a studiilor;
e) statutul de acreditare/autorizare provizorie, forma de invatamant, limba de predare, locatia geografica, numarul de credite si actul normativ care le stabileste (hotarare a Guvernului, ordin al ministrului, dupa caz).
(3) In caz de pierdere sau de distrugere, eliberarea unei noi adeverinte urmeaza procedurile legale privind eliberarea duplicatelor actelor de studii.
(4) Absolventii care nu promoveaza examenul de finalizare a studiilor primesc, la cerere, un certificat de studii universitare, care va fi realizat de institutia respectiva si care va cuprinde informatiile prevazute la alin. (2), cu exceptia lit. d), care se va inlocui cu mediile de promovare a anilor de studii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta provizorie de licenta eduuard eduuard De cate ori se poate elibera adeverinta provizorie de licenta? Dupa expirarea unui an, daca facultatea nu iti elibereaza diploma de licenta, se poate obtine o ... (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare pentru postul de programator Blu_ Blu_ Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: In luna iulie am absolvit nivelul studiilor de licenta la specializarea informatica. Datorita regimului ... (vezi toată discuția)
Neclarități ajutor șomaj avram teodor avram teodor Bună ziua. M-am prezentat cu o adeverință de studii nivel licență, fără diplomă de studii, la ANOFM Aiud, și mi-au cerut foaie matricolă, iar ... (vezi toată discuția)