avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... neclarități ajutor șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

neclarități ajutor șomaj

Bună ziua. M-am prezentat cu o adeverință de studii nivel licență, fără diplomă de studii, la ANOFM Aiud, și mi-au cerut foaie matricolă, iar cei de la facultate mi-au cerut o taxă specială de 450 lei pentru eliberare foaie. M-am dus la ANOFM Alba, dar aceștia mai tare m-au încurcat, spunându-mi că am nevoie de certificat de absolvire, iar secretarul școlii zice că nu există model de certificat pentru studenți, ci doar pentru liceu. Cum să procedez ca să-mi limitez plimbările Aiud - Alba Iulia?
Cu recunoștință, vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
avram teodor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 17 Iulie 2018
Regulament din 24 noiembrie 2014privind regimul actelor de studii în sistemul de învăţământ superior

art. 37
(1) După promovarea examenului de finalizare a studiilor absolvenţilor li se eliberează o adeverinţă de absolvire a studiilor, al cărei termen de valabilitate este de maximum 12 luni. (2) Adeverinţa de absolvire a studiilor conferă titularului aceleaşi drepturi legale ca şi diploma şi este necesar să conţină funcţia, numele, prenumele şi semnătura persoanelor responsabile din instituţia de învăţământ superior, precum şi informaţiile următoare:
a) domeniul de studii universitare;
b) programul de studii/specializarea;
c) perioada de studii;
d) media de finalizare a studiilor;
e) statutul de acreditare/autorizare provizorie, forma de învăţământ, limba de predare, locaţia geografică, numărul de credite şi actul normativ care le stabileşte (hotărâre a Guvernului, ordin al ministrului, după caz).

(3) În caz de pierdere sau de distrugere, eliberarea unei noi adeverinţe urmează procedurile legale privind eliberarea duplicatelor actelor de studii.

(4) Absolvenţii care nu promovează examenul de finalizare a studiilor primesc, la cerere, un certificat de studii universitare, care va fi realizat de instituţia respectivă şi care va cuprinde informaţiile prevăzute la alin. (2), cu excepţia lit. d), care se va înlocui cu mediile de promovare a anilor de studii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare pentru postul de programator Blu_ Blu_ Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: In luna iulie am absolvit nivelul studiilor de licenta la specializarea informatica. Datorita regimului ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea de a exercita functia ocupata anaysya anaysya Buna seara, Acum ceva ani, in 1995 am absolvit Colegiu de management al fac. Hyperion din Bucuresti, care avea filiala in Pitesti. Dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)