avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, exercitarea autoritatii parintesti

Va rog din suflet sa ma ajutati.. Sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de aproape 5 anisori! Am decis sa ma despart de sotul meu deoarece este violent verbal si fizic si are si probleme cu alcoolul! Eu am locuit impreuna cu el in casa socrilor mei , unde am si domiciliul! El ma amenintat de f multe ori ca imi va lua copilasul daca il las si multe altele! Acum am venit in austria la munca si baietelul a ramas la soacra mea! El ma ameninta din Germania (acolo lucreaza ) ca ma va da la parasirea domiciliului conjugal ...eu am contract de munca aici! Sunt foarte disperata va rog spunetimi cum sa fac sa fie bine! Nu vreau sami pierd puiul! Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Andreea Morosanu , utilizator 19:30, 6 Noiembrie 2016
Nu ar trebui să vă speriați. Dacă ați plecat să munciți nu este ca și cum ați fi părăsit domiciliul conjugal. Eu vă recomand să încercați să vă clarificați motivele reale pentru care vă gândiți la divorț și dacă mai există șanse de reconciliere. În fond, ambii sunteți plecați la muncă, iar copilul este pe mâini bune. Poate distanța a creat aceste tensiuni și nemulțumiri. Vă recomand să contactați un mediator și să încercați să puneți la punct toate apectele , chiar și cele referitoare la un eventual divorț. Cât privește posibilitatea de a vă fi luat copilul, dacă nu veți vădea de acord cu tatăl, acest lucru va depinde de cum va fi rezultatul anchetei psiho-sociale, dacă rezultatul vă va fi favorabil în sensul în care veți dovedi că veți putea oferi copilului susținere materială și afectivă.
Multumesc de raspuns! Ce conditii ar trebui sa indeplinesc ca sa pot avea copilul? Baietelul este f atasat de mine de tata nu deoarece nu ia dat atentie de loc,din potriva tipa la el si il certa mereu! Nici el nu are casa nici eu,am locuit cu socrii! Este un om violent sub influenta bauturilor alcolice,am dovezi! Va multumesc ! Cum trebuie sa procedez?!
S-ar putea decide de către ambii soți, cu acordul instanței, ca autoritatea părintească să fie exercitată o perioadă de către socrii dvs, dacă aceștia își exprimă acordul în acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
Adrian ALBU, Avocat
Unde o sa stati cu copilul daca il veti avea ?
La bunicul meu...deoarece casa mamei mele si a tatalui meu sunt in constructii.. Eu acum locuiesc in caras severin la ei si vreau sa merg cu copilul la bunicul meu in Piatra neamt! Imi este frica sa raman in casa cu ei avand in vedere ca vreau sa ma despart! Va rog din suflet sa ma sfatuiti cum sa incep .el ma ameninta ca suna la politie si ma da la parasirea domiciliului conjugal si la parasirea copilului! Am mesaje cum el imi spune sa merg in austria...va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort, custodie copil canimgizzi1984 canimgizzi1984 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 4 ani.de un an de zile am plecat impreuna cu copilul de la domiciliul conjugal deoarece nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor, violenta in familie benam benam Cum ar trebui sa procedez in situatia de ma jos? Va rog mult sa ma sfatuiti si ajutati. Buba ziua, Ma numesc Marioara, am 37 ani si o fetita de 10 ani, ... (vezi toată discuția)
Consecinte daca plec cu fetita mea de acasa la viitorul sot Alexandrapetrov37 Alexandrapetrov37 Daca parinti sunt despartiti 12 ani dar nu legal .iar eu am aproape 17 ani stau la tata dar tatal meu este in strainatate si ma lasat in grija bunici pe mine ... (vezi toată discuția)