avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare constructie ilegala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare constructie ilegala

Am sesizat per email la ISC de 2 ori, executarea de modificari fara autorizatie la structura imobilului in care locuiesc. Deoarece nu am primit nici o confirmare a petitiei mele si nic cea mai mica reactie pe teren ( lucrarile continua din plin) va rog sa-mi spuna cineva daca pot face deja o plangere penala pentru a declansa verificarea legalitatii si eventual stoparea acestor lucrari si carui for sa adresez aceasta cerere. Mentionez ca nu doresc decat sa aflu daca aceste lucrari au girul Inspectoratului de stat in constructii si autorizatia de constructie a Primariei mun. Buc.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 11:23, 22 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anterior demersului in instanta,puteti afla raspuns direct de la serviciul urbanism din primarie,
autoritate abilitata sa elibereze documentele aferente unei astfel de interventie la constructie deja edificata
Deci am aflat oficial ca lucrarile de constructie de care vorbeam sunt facute fara autorizatie si ca impotriva faptuitorului s-a deschis un dosar penal. Am mai aflat ca fapta este pasibila de pedeapsa cu inchisoare sau cu amenda. Ce este uluitor este faptul ca serviciul control disciplina in constructii din cadrul politiei locale a PMB de la care am primit instiintarea, nu pomeneste nimic de ce se va intampla cu constructia ilegala (la care se lucreaza din greu mai departe), cu obligatiile ce revin beneficiarului acestei constructii ilegale si mai ales nu clarifica ce for insitutional este obligat sa urmareasca punerea in aplicare a hotararii instantei de judecata. Cine va obliga pe faptuitor sa intre in legalitate si cine va urmari tot acest proces?
Sa ne gandim ce repercursiuni grave o pot avea modificarile aduse unei constructii fara toate expertizele si controalele prevazute de lege, inclusiv lipsa consimtamantului tuturor celorlalti proprietari. Stie cineva din propria experienta ce trebuie sa facem si cum sa tinem sub control aceasta situatie?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
pvstefanes, utilizator
buna, ma aflu intr-o situatie asemanatoare, ai aflat cumva un raspuns la intrebarea ta sau o alta cale de a rezolva aceasta problema? multumesc
Cum au evoluat evenimentele ? Ati facut sesizare si la Inspectoratul in Constructii pe judet?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate acoperiș minion minion Buna ziua, am reclamat la inspectoratul in constructii pe vecinul de de la partier( eu locuind la et. 1) intrucat acesta a efectuat o modificare la acoperisul ... (vezi toată discuția)
Excavate fără autorizație Onica. Onica. Excavare fără autorizație Posed un teren pe care nu este construit nimic , Vecinul a parcelat terenul având toate actele in regula pentru acest lucru ... (vezi toată discuția)
firma de constructii care isi modifica autorizatia si care degradeaza constructii vecine prepelita mariana prepelita mariana locuim intr-un imobil din b-dul iancu de hunedoara 7 fam din care2 sunt proprietari iar 5 chiriasi la fostul ICRAL buc linga noi colt cu caderea bastiliei se ... (vezi toată discuția)