avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Excavate fără autorizație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Excavate fără autorizație

Excavare fără autorizație
Posed un teren pe care nu este construit nimic , Vecinul a parcelat terenul având toate actele in regula pentru acest lucru .
Problema este ca la intrarea in parcelele noastre și învecinate pe toată Lățimea terenului si pe o lungime de 90 m exista un deal
El a excavat toată aceasta porțiune pe parcela lui și terenul meu are in cota cea mai mare și 9 metri diferența de nivel
Primăria îmi zice ca nu le-a dat autorizație pentru excavare , dar nici nu au putut sa le interzică sa excaveze ca nu este pământul lor ( și ca nu le vor da autorizații de Construcție in momentul când proprietarii vor cere )
ISC mi-a spus ca la excavare trebuia autorizație , iar primăria sa se fi autosesizat sa oprească lucrarea fapt care nu l-au făcut ,
Acum ISC îmi zice sa rezolv la Primarie , dacă eu nu ne ajuta ei trebuie sa mergem la consiliul județean și dacă Nici Acolo nu se rezolva apoi vom putea merge la ISC
Sunt conștient ca nu vor pune pământul la forma inițială , dar eu vreau ca sa excaveze tot dealul pe cheltuiala lor
Eu am cerut certificat urbanism pentru o constructie și am primit răspuns negativ datorită diferenței de nivel
De construit nu pot
Eventualii Cumpărătorii fug când văd situația și Vorbim de 1ha valoare de minim 30€/mp neparcelat
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Onica., utilizator
Cel mai recent răspuns: Onica. , utilizator 21:52, 25 Martie 2021
Escavarea dealului de catre vecin poate fi facuta numai daca veti obtine o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.
Primaria, prefectura si ISC pot sa dea numai niste amenzi contraventionale pentru excavare fara autorizatie.
Mai poate interveni Agentia teritopriala de mediu, dar tot cu amenda contraventionala.
In materia disciplinei in constructii, ISC are competenta de a dispune masuri si de a aplica amenzi in cazul lucrarilor efectuate fara autorizatie. In cadrul ISC lucreaza inspectori cu pregatire in domeniu, iar raportul de control este fundamentat in mod stiintific, de specialisti in constructii. Solicitati in scris ISC sa efectueze un control la imobil si sa constate daca lucrarile efectuate de vecin au impact asupra proprietatii Dvs. ISC poate acorda un termen vecinului, pana la care trebuie sa inlature efectele lucrarilor ilegale. Pe baza acestui raport, si Dvs.puteti sa actionati in judecata vecinul, solicitand fie sa aduca terenul la starea initiala, fie sa va despagubeasca. Consiliul local nu are atributii in cazul descris de Dvs. Primaria, prin Politia Locala, poate numai sa dea amenzi contraventionale daca efectueaza controlul in timpul lucrarilor. Institutia careia trebuie sa va adresati este ISC teritorial (judetean).
Buna seara
Va mulțumesc pentru răspunsuri
O sa merg in săptămâna următoare cu cererea către ISC apoi când am un răspuns de la ei o sa revin aicea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict vecini legea 50/1991 manearaul manearaul socrii mei sant detinatorii unui teren pe care si-au construit o casa iar o bucata de teren urmeaza sa ne-o vanda noua (fiica si ginere) pentru a ne construi ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua. As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren. Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate acoperiș minion minion Buna ziua, am reclamat la inspectoratul in constructii pe vecinul de de la partier( eu locuind la et. 1) intrucat acesta a efectuat o modificare la acoperisul ... (vezi toată discuția)