avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... invitatie cetatean moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

invitatie cetatean moldovean

Buna ziua,

In septembrie 2010 am fost rugat de un cunoscut sa fac o invitatie notariala pentru un cetatean din Republica Moldova. L-am ajutat si am facut acest demers. Actul redactat de notar a fost trimis prin posta la respectivul moldovean.
De atunci n-am mai aflat nimic. Tipul din Moldova nu m-a mai contactat. Nu stiu daca a ajuns in Romania dar sunt aproape sigur ca a venit la un moment dat altfel nu cerea ajutorul acesta.

Mai risc ceva acum dpdv legal? aceste invitatii au un termen de valabilitate?

Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:38, 9 Noiembrie 2016
sanador a scris:

Mai risc ceva acum dpdv legal? aceste invitatii au un termen de valabilitate?

Invitatia e valabila 30 de zile de la data emiterii, deci e expirata de mult. Oricum dvs. nu riscati nimic, nu erati obligat sa-l luati de manuta de la frontiera.

dar invitatiile de acel tip cate zile i-ar fi permis sa ramana legal in Romania?

ma gandesc ca daca ar fi depasit termenul legal as fi fost apelat in scurt timp de Politia Romana, nu?
Dupa ce a luat viza (daca a luat-o) putea sta pana la 90 de zile in decurs de 180 de zile de la data obtinerii.
Nu ati fi fost cautat decat daca ar fi facut ceva care sa incalce legea. Chiar n-are rost sa va faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 90 zile state in romania cand te poti intoarce inapoi (cetatean moldovean) rodik112 rodik112 buna seara va rog frumos sa-mi raspundeti si mie cat mai sigur.mai am 7 zile si implinesc 90 de zile state in romania si as vrea sa stiu cand ma mai pot ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean moldovean igari igari Buna ziua, am o rugaminte la dumneavoastra si anume sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum sa invit un cetatean moldovean in Romania. Ce anume trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)