avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie la limita de varsta?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie la limita de varsta?

Am si eu o intrebare? Sunt persoana cu handicap,grad accentuat cu handicap din copilarie,am 50 de ani si 28 de ani vechime in munca ,in conditii de handicap. Mentionez ca din 2013 sunt pensionat pe caz de boala ,dar as vrea sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de varsta. Stiu ca exista o prevedere care spune ca persoanele cu handicap care au dobindit handicapul in copilarie si ai lucrat in conditii de handicap,pot iesi la pensie mai devreme decat la varsta standard de pensionare! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:45, 6 Noiembrie 2016
Limita de varsta la 55 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cu handicap accentuat Florina Flori Florina Flori Buna ziua,am varsta de 52 de ani și am handicap din 2005,din 2014 am certificat de handicap accentuat,am cotizat la stat 30 de ani,credeti ca as putea ieși ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru limita de varsta - gradul ii de handicap ContSters209583 ContSters209583 Sunt pensionat pe caz de boala din anul 2007 . Am lucrat 29 ani si 11 luni consecutiv cu gradul II de handicap . Aceasta deficienta ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)