Buna ziua.
Ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
Am nascut pe 19.02.2015.
Am ales concediu de crestere copil in varsta de pana la 1 an.
M-am reintors la serviciu in luna tatalui (19.01.2016-28.02.2016) iar tatal nu a ramas in aceasta luna acasa pt cresterea copilului, instiitand autoritatile in acest sens.
Ulterior, din 01.03.2016 am intrat in concediu fara plata pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
In iulie 2016 s-a modificat legea privind indemnizatia si am trecut in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
1) As dori sa va intreb, in acest caz, se mai aplica luna tatalui? Ar trebui sa ma intorc la munca la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani sau 1 an si 11 luni?
2) Doresc sa intru in concediu fara plata pt crestere copil pana la varsta de 3 ani. Este posibil? Se vor mai respecta ulterior la intoarcerea la serviciu toate celelalte prevederi privind protectia mamei (6 luni sa nu fiu data afara, pastrarea postului, etc)?
1.Daca a fost efectuata "luna tatalui", atunci veti sta in CFP pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
2. Nu se poate intra in CFP pentru cresterea copilului pana la varsta de 3 ani, decat daca solicitati acordarea unui CFP in conditiile prevazute de Codul Muncii.
In acest caz, nu mai sunteti protejata de interdictia concedierii.