avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua.
Ma aflu in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
Am nascut pe 19.02.2015.
Am ales concediu de crestere copil in varsta de pana la 1 an.
M-am reintors la serviciu in luna tatalui (19.01.2016-28.02.2016) iar tatal nu a ramas in aceasta luna acasa pt cresterea copilului, instiitand autoritatile in acest sens.
Ulterior, din 01.03.2016 am intrat in concediu fara plata pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
In iulie 2016 s-a modificat legea privind indemnizatia si am trecut in concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
1) As dori sa va intreb, in acest caz, se mai aplica luna tatalui? Ar trebui sa ma intorc la munca la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani sau 1 an si 11 luni?
2) Doresc sa intru in concediu fara plata pt crestere copil pana la varsta de 3 ani. Este posibil? Se vor mai respecta ulterior la intoarcerea la serviciu toate celelalte prevederi privind protectia mamei (6 luni sa nu fiu data afara, pastrarea postului, etc)?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 6 Noiembrie 2016
1.Daca a fost efectuata "luna tatalui", atunci veti sta in CFP pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

2. Nu se poate intra in CFP pentru cresterea copilului pana la varsta de 3 ani, decat daca solicitati acordarea unui CFP in conditiile prevazute de Codul Muncii.
In acest caz, nu mai sunteti protejata de interdictia concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Ana_84 Ana_84 Buna ziua, In perioada 01.11.2015-29.02.2016 am beneficiat de indemnizatie de maternitate, iar incepand cu 01.03.2016 am revenit la serviciu si momentan ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie dupa concediu fara plata mihaela_m84 mihaela_m84 Buna seara, Copilul este nascut pe 24 martie 2012, iar eu am optat pentru un an de concediu crestere copil. Conform modificarilor din 2012, concediul meu ... (vezi toată discuția)
Concediere in plata stimulent ioana1982 ioana1982 Buna ziua. As avea o intrebare. Sunt in concediu crestere copil timp de 2 ani pana in data de 28.08.2017. As vrea sa revin la munca in ianuarie 2017,deci ... (vezi toată discuția)