avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- renuntare la mostenire- competenta notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- renuntare la mostenire- competenta notar

Fratele meu vrea sa renunte la succesiune,e necesar sa mergem impreuna la dezbaterea sucesiuni in localitatea de resedinta sau putem merge la orice notar inainte de dezbatere sa dea o declaratie de renuntare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: scorpymb , utilizator 17:56, 8 Noiembrie 2016
poate da oriunde o declaratie de renuntare la mostenire.
Dacă e în termen legal poate renunța la mostenire la orice notar.
Dacă s-a depășit termenul trebuie sa se prezinte la notar ca sa o lămuriți sau la instanta dacă sunt mai multi moștenitori și nu se înțeleg toți.
Ma scuzati ca revin dar dupa renuntarea lui ce pasi trebuie sa urmez.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. care este procedura de cedare a cotelor? Macovei Șt. Macovei Șt. Tatal meu a decedat acum trei saptamani. A ramas mama si noi, patru frati. Vrem sa dezbatem mostenirea, trei dintre noi cedând partea noastra celui de-al ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, consecinte renuntare la mostenire vicente73 vicente73 Buna seara.In urma cu 9 luni a decedat tatal meu.Santem doi frati si mama.Noi am stabilit de comun acord ca nu dorim nimic din bunurile care au apartinut mamei ... (vezi toată discuția)
Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)