avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită onorariu executor peste maximum admis
Discuție deschisă în Executare silită

onorariu executor peste maximum admis

Buna ! Sunt debitor, am depus actiune de constestatie la executare prin care am cerut si reducerea onorariului executorului .Intre timp am observat ca onorariul e gresit calculat si depaseste cu 1500 lei onorariul maximal admis. Ce trebuie sa fac in continuare?
Mentionez ca am achitat partial din creanta ramanand de achitat mai putin de 10000 lei.I-am cerut executorului sa renunte la executarea imobiliara cf. art.812 alin 5 cpc dar acesta sustine ca in pragul de 10000 lei se includ si cheltuielile de executare .Imi puteti indica temeiul legal in acest sens ? are dreptate? Art 669 pct 6 precizeaza ca aceste cheltuieli constituie titlu executoriu atat pt creditor cat si pt executor.In plus aceste cheltuieli se vor cenzura de instanta.

Alte discuții în legătură

Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Costuri executare silita robertsega32 robertsega32 Care ar fi costurile executarii silite, pentru debitor, la suma de 250 milioane? Nu reusesc sa gasesc nicaieri. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Onorariu avocat/executor acn acn Buna ziua ! Se poate micsora cumva onorariul executorului jud. , pt ca mi se par cumva aiuristice sumele transmise , gen : cheltuieli de transport ; alte ... (vezi toată discuția)