ilia2007 a scris:
multumesc, da am sa fac si o schita/fotografii ale acelui loc, de fapt am facut la politie; deci mai poate cere o expertiza auto in instanta daca el isi asuma vinovatia prin plata celor 360 ron sau prin necontestarea pv care-l incrimineaza autor al accidentului? ( am presimtirea ca nu o sa conteste pv verbal si necontestandu-l nu isi asuma implicit vina?) si chiar daca ar cere expertiza achitarea onorariului expertului ii revine, nu? si inca ceva.........daca cumpar piesele de la persoane fizice, dezmembrari ce anume sa cer? ca sa fac dovada platii?
Daca procesul verbal nu este contestat in instanta celalalt conducator auto ramane vinovat de producerea accidentului. In acest caz nu se mai efectueaza expertiza. Aceasta ar fi fost necesara pentru stabilirea modului de producere a accidentului si a normelor legale incalcate. Recuperarea pagubei o puteti face asa cum v-a sfatuit d-na elenaerdei.
In caz de efectuare a unei expertize onorariul se achita de partea care o solicita, urmand ca acesta sa fie inclus in cheltuielile de judecata.
Este indicat ca la piesele achizitionate de catre Dvs. sa solicitati documente justificative (chitanta, factura).
Numai bine va doresc