avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tamponare si vinovat fara rca - cum recuperez banii?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tamponare si vinovat fara rca - cum recuperez banii?

Buna dimineata! tocmai am fost implicata intr-un accident auto, soferul care a intrat in masina mea neavand rca; am fost singura la politie intrucat domnul a plecat de la locul accidentului si s-a dus la politie dupa cateva ore.In pv intocmit de agentul de politie se mentioneaza ca nu mi-a acordat prioritate de dreapta fiind amendat cu 360 ron, 1000 ron pentru inexistenta politei rca, permis ridicat 60 zile si obligat la examen auto.El a semnat pv pentru cei 1000 ron insa nu isi insuseste vinovatia pt. producerea accidentului si drept urmare nu a semnat pv de constatare a accidentului(tatal meu, care era cu mine, a semnat ca martor, fiind pus de catre politist).Se pare ca devizul va fi in jur de 7500 ron.Am procesele verbale, fac poze la ambele masini, devizul de la service; mai mult ca sigur voi fi nevoita sa-l chem in judecata.
1.Ce probe considerati ca ar mai fi utile?
2.ar fi posibil sa ceara o expertiza auto? (desi pana atunci masina mea probabil va fi reparata)
3.daca nu contesta pv in 15 zile si achita amenda de 360 ron(neacordare prioritate) poate sa isi sustina nevinovatia in cadrul procesului civil, pe care o sa-l intentez eu?sau necontestarea in 15 zile inseamna recunoasterea vinovatiei?
4. ce daune pot sa mai solicit instantei (alergatura mea, stresul, banii pe care-i investesc acum in repararea masinii si recuperarea lor cine stie cand?)
astept raspunsurile dvs.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ilia2007 , utilizator 12:44, 28 Octombrie 2009
ilia2007 a scris:

va multumesc mult; o sa ma interesez de acest fond,spre sa rezolv asa caci piesele luate din magazin sunt extraordinar de scumpe iar prin dezmembrari nu prea pot lua chitante.

Urmand a recupera paguba pe cale juridica/FPVS, este bine sa folositi ca justificare a pretentiilor, devizul de reparatie intocmit de un service.
Presupun ca nu aveti asigurare CASCO.Daca da, folositi-o si de recuperare se va ocupa asiguratorul dvs.daca nu, obtineti/completati/depuneti documentul "cerere de despagubire" adresat Fond.Prot.Victimelor Strazii, prin asiguratorul dvs.RCA (sau oricare altul)
deci indicat ar fi sa ma adresez asiguratorului meu sau sa depun personal actele la FPVS? (din cate am vazut pe site-ul lor nu e complicat, insa ,daca am inteles eu bine, mi se opreste o cota din despagubire, deci nu va fi, de ex. 7000 ron ci 6600( fara 100 euro).
da.Puteti descarca formularul si completat depuneti-l la Fond sau prin oricare asigurator de RCA.Fransiza este de 100E deci 7000-100=6900
Buna ziua! revin..............acest Fond chiar exista si functioneaza spre mirarea multora care ma intrebau ce-i acest Fond? m-am intalnit cu un reprezentant de-al unei SC ,cu care lucreaza Fondul, tipul mi-a facut devizul, a iesit o suma x, care sper sa-mi acopere prejudiciul si acum astept sa-mi intre banii in cont; (sper)intrebare:masina trebuie facuta la un service autorizat sau se poate si in regie proprie?trebuie sa trimit fondului facturi sau nu?(cand se vor judeca cu autorul vor cere banii doar pe baza devizului intocmit de acest expert tehnic sau trebuie sa depuna si facturi de la mine?)multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca vbdiro vbdiro Va prezint urmatoarea speta: -26 dec 2010 orele 2.40 am avut accident de circulatie in care eu (X) am fot lovit in intersectie de o masina condusa de Y ce a ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)