avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: daca locuiesc in casa varului meu si inchei un contract de comodat cu el, este neaparat sa il inregistez la notar? Am citit ca nu este neaparat nevoie, fiind perfect valabil si fara a fi inregistrat.Pur si simplu un contract incheiat intre parti.
Daca am acest contract de comodat, ANAF-ul il poate penaliza pe varul meu ca nu are contract de inchiriere cu mine? Mentionez ca nu am platit (locuiesc la el din anul 2011, el fiind plecat in Spania, de 12 ani) nicio suma cu titlu de chirie. Suntem amandoi multumiti, deoarece eu am unde sta, mai fac si imbunatatiri la apartament, si el este linistit ca apartamentul nu se degradeaza.
Nu as vrea sa aiba neplaceri cu fiscul de niciun fel si de aceea intreb daca acest contract de comodat este o solutie buna.Altfel ,ar trebui sa plateasca si el si sotia lui 5.5% din salariul minim pe economie (asa cum intentioneaza fiscul sa legifereze) daca incheiem contract de inchiriere.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 17:52, 7 Noiembrie 2016
Nu va avea niciun fel de neplaceri. Puteti incheia un contract de comodat. Nu este necesar sa apelati la notar. ANAF-ul nu are legatura in aceasta situatie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat locuinta OIL OIL DACA INCHEI IN CONTRACT COMODAT LOCUINTA IN CALITATE DE COMODANT, AM OBLIGATIA INREGISTRARII LA FISC ? ACESTUI CONTRACT II TREBUIE NEAPARAT AVIZUL NOTARULUI ? (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere cetatean strain ambasada karine karine Buna ziua...sunt nou inregistrata pe acest forum desi il umaresc de ceva vreme. Prietenul meu este cetatean stain ce doreste sa studieze in Romania si pentru ... (vezi toată discuția)