avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcere executare
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcere executare

Buna ziua.Solicit un raspuns pertinent la urmatoarea speta:In situatia anularii de catre instanta a procesului verbal de constatare recuperare/distribuire sume creditorul este obligat sa restituie debitorului suma recuperata in urma infiintarii popririi si a platilor efectuate de acesta.Mentionez ca instanta s-a pronuntat astfel :
"Anulează formele de executare silită contestate, respectiv: somatia de plată nr. ..., procesul-verbal de situatie întocmit la ........, procesul-verbal de constatare si recuperare/distribuire sume întocmit la ........, efectuate în dosarul de executare nr. .....
De asemenea creditorul este obligat sa restituie debitorului si sumele inscrise in Somatia de plata si care ai fost achitate de creditor.Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit? nicusorilinca nicusorilinca Este legala eliberarea sumei dintr-un cont al unui tert poprit in aceeasi zi(prima zi) cu emiterea popririi? termenul de 15 zile este perioada maxima, sau ... (vezi toată discuția)
Retreagere bani de la banca emanuel2001 emanuel2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal lipsa bunuri de executat ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua, Daca executorul preda titlul executoriu si PV-ul conform caruia debitorul nu are bunuri de executate creditorului, este obligat si sa ridice ... (vezi toată discuția)