Am depus cererea si mi e venit o comunicare,in care mi se cere sa platesc o taxa de 20 lei, si sa precizez adresa exacta a tatalui meu(tata care locuieste si munceste in Germania acum)eu am precizat in dosar ca nu stiu foarte multe,decat localitate si o firma,pe care el le a pus pe Facebook..
Am primit in Comunicare o nota,citez:Va punem in vedere:sa achitati taxa judiciara de timbru in cuantum de 20lei,conform art.15lit.e)din OUGnr 80/2013,sub sanctiunea anularii cererii;sa certificati pt conformitate cu originalul inscrisurile depuse in copie;sa precizati domiciliul paratului din Germania daca paratul locuieste acolo si indicati locul de munca al acestuia. Aveti posibilitatea de a formula cerere de reexaminare impotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru.,in termen de 3zile de la data comunicarii taxei datorate ,cf art.39 alin.1din OUG nr80/2013. As dori sa stiu cum procedez de acum.,va precizez ca eu in cererea care am facut o am precizat ca cheltuielile de judecata sa le plateasca paratul.
Buna ziua,
Conform Codului de Procedura Civila reclamantul, in speta dvs. are obligatia de a taxa in conformitate cu dispozitiile OUG nr. 80/2013 cererea de chemare in judecata cu care a investit instanta de judecata.
in mod corect instanta de judecata v-a pus in vedere sa achitati o taxa de timbru in cuantum de 20 de lei.
In situatia in care cererea de chemare in judecata formulata de dvs. va fi admisa de catre instanta de judecata, iar dvs. veti solicita si veti face dovada cheltuielilor ocazionate de judecarea cauzei, paratul - in speta tatal dvs. va fi obligat si plata acestor cheltuieli de judecata.
Totodata inscrisurile depuse de catre dvs., de care intelegeti sa va folositi in dovedirea actiunii introductive trebuie depuse in 2 exemplare, unul pentru instanta, iar unul pentru comunicare cu paratul. Aceste inscrisuri trebuie sa poarte mentiunea "conform cu originalul" si "semnatura dvs.".
De asemenea, pentru ca instanta de judecata sa poata proceda la citarea paratului, dat fiind faptul ca va judecati in contradictoiu cu acesta si aveti pretentii fata de acesta, trebuie sa indicati domiciliul acestuia/o adresa la care acesta sa primeasca actele de procedura.
Paratului trebuie sa ii fie acordata posibilitatea de a se apara in procesul introdus de dvs.