avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deschidere agentie de recrutare si plasare a fortei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deschidere agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate

Buna ziua,

As dori sa apelez la bunatatea si sacrificiul a 3 minute din timpul dvs. ptr a va intreba:

Pot deschide un SRL cu cod caen specific agentiei de recrutare si plasare a fortei de munca fara a avea toate documentele si autorizatiile necesare pentru a fi acreditat si licentiat ? As dori sa deschid firma impreuna cu cerintele standard (sediu..) iar dupa aceea sa imi obtin toate documentele ?

In ce conditii pot rula aceasta agentie, fara a fi certificat sau perfect autorizat de a desfasura activitatea propiu-zisa. Colaborez cu o agentie cipriota de forta de munca, prin imputernicirea viitorului SRL de catre agentia cipriota absolut licentiata si acredita, pot desfasura procesul de cautare a personalului in conditii legale?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vale22 , utilizator 03:04, 9 Noiembrie 2016
Nu puteti desfasura activitate de recrutare si plasare a fortei de munca fara a avea toate documentele si autorizatiile necesare .

Legea 156/2000
art.5
Pe teritoriul României pot desfăşura, în condiţiile prezentei legi, activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate societăţile comerciale constituite în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv filialele societăţilor comerciale străine, înfiinţate în România potrivit art. 42 şi 44 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au ca activitate principală "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă" cod CAEN - 7810, denumite în continuare agenţi de ocupare a forţei de muncă.

art.8
Agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, aşa cum acestea vor fi precizate în metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizat o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.

art.13
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte şi se sancţionează după cum urmează:
a) exercitarea de către agenţii de ocupare a forţei de muncă a activităţii de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate, cu încălcarea prevederilor art. 8-10, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei;
b) exercitarea activităţii de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate de către alte persoane juridice, în afara celor prevăzute la art. 5, sau de către persoane fizice, cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor prevăzute la alin. (1) se fac de către personalul din cadrul Inspecţiei Muncii, împuternicit în acest sens.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si ca sa va raspund la prima parte a intrebarii: de deschis puteti deschide SRL-ul si sa obtineti aprobabrile dupa, dar intre timp (intre infiintare si avizari) nu puteti desfasura aceasta activitate.
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie de recrutare si plasare ovidiugogoescu ovidiugogoescu Buna ziua. as dori daca stie cineva cum functioneaza o agentie de recrutare- plasare, ce conditii trebuie sa indeplinesti. Sunt stabilit in cehia si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Aș dori să deschid un birou de plasare. Jeong Nayoung Jeong Nayoung Buna ziua! Aș dori să deschid un birou de plasare. De acum, există deja muncitori străini care așteaptă să lucreze. Dar este dificil să găsesc un ... (vezi toată discuția)
Acreditare itm ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu procedura pentru obtinerea acreditatii itm pentru o firma cu caen 7810-Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de ... (vezi toată discuția)