avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane și dobandă percepute la comisionul de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane și dobandă percepute la comisionul de analiză dosar - legal?

Am întâmpinat următoarea problemă: în 2016, entitatea bancară X mi-a acordat un credit privind cumpărarea unui bun (valoare 5000 lei), apoi am observat că banca mi-a introdus comisionul de analiză dosar de 100 lei în creditul de 5000 lei, apoi îmi percepe la întreaga sumă de 5100 lei (în 12 luni) un comision lunar de administrare credit curent (2.8% - la valoarea soldului curent), cotă lunară de asigurare, etc.
Deși am cerut să achit cei 100 de lei, nu au fost de acord.
Vă întreb, este legal ca o bancă să perceapă alte comisioane, dobanzi, etc., de pe urma acestui comision?
vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva - comision analiza dosar ContSters277537 ContSters277537 Buna seara Considerati ca este clauza abuziva comisionul de analiza a dosarului pentru acordarea unui credit la banca? Si eventual si de ce.... Multumesc. (vezi toată discuția)
Clauza abuziva sau nu? DOTZ DOTZ Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare. Anul trecut am contractat un credit de nevoi personale (o refinantare) pe o perioada de 5 ani. Azi m-am uitat putin din ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare depozit bancar tea_florescu tea_florescu Buna ziua, in anul 2010 am constituit un depozit bancar de 10000 lei la o banca din tara. In septembrie 2015 am primit un mail de la banca prin care imi face ... (vezi toată discuția)