avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dilemă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dilemă

Bună seara!
Sunt cadru militar si solicit ajutorul Dvs deoarece am fost declarat inapt cu scoatere din evidență, invaliditate Gr 2 de către comisia de expertiză medico-militară ,revizuibil peste 1 an.
Săptămâna aceasta o să fiu chemat la unitate ptr întocmirea raportului de pensionare și nu stiu pentru care pensie să optez(de invaliditate sau anticipată parțială). Consider că ar trebui să fiu nerevizuibil datorită art 43,lit c din legea 223/2015(25 ani și o lună vechime efectivă din care 15 ani si 10 luni ca militar in condiții speciale - vechime ce îmi dă dreptul la PPA conform art 18,alin 1,lit b din legea 223/2016,vârstă 45 ani).
Știu că pensia de invaliditate are cuantumul mai mare dar nu doresc să merg anual la comisie atâta timp cât legea 223/2015,la art 43 specifică f clar că sunt nerevizuibil.
Vă rog din suflet să mă ajutați!
Cu stimă și respect,
MARIN

Alte discuții în legătură

Se poate iesi la pensie anticipata partiala la 42 de ani? dorat dorat lucrez in mapn de 20 de ani si am 42 de ani si sunt dat apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.Pot iesi la ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana care beneficiaza de pensie serviciu anticipata danut mariana danut mariana Societatea doreste sa angajeze o persoana trecuta in rezerva din MAPN, care beneficiaza de pensie serviciu anticipata partiala conform art 18 alin 1 lit b din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind ... popavio034 popavio034 buna ziua! Am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind pensiile militare. Astfel, art. 17, alin 1, pct. b) prevede ca Au dreptul la pensie de ... (vezi toată discuția)