avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa abuziva canalizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa abuziva canalizare

buna seara,

pe strada pe care locuiesc s a facut canalizare, in timpul lucrarilor a sunat la apa canal si ni s a comunicat ca nu ne putem racorda la canalizare pentru ca nu e gata statia de epurare.

au terminat lucrarile p 20 iulie, si am fost anuntati ca de pe 1 august toata lumea plateste canalizare indiferent daca e racordat sau nu.

este legal...?

am facut plangere iar ca raspuns ne au dat ... art 31 din Legea 241/2006 si hot 188/2002,

nu am spus ca nu ne racordam ci doar ca dureaza cateva luni, motivele principale fiind banii si vremea neprielnica lucrarilor.

mai mullt cum se poate sa platesc pentru un serviciu de care nu beneficiez dar nici nu exista un contract pentru canalizare facut.

pot face ceva in privinta asta?, nu sunt de acord sa platesc pana nu ma racordez.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:03, 11 Noiembrie 2016
V-a fost emisa vreo factura sau doar ati auzit ca veti fi taxati? Nu-mi vine sa cred ca le pot emite fara sa existe contracte semnate de ambele parti.
a fost emisa factura, si ei zic ca e legal. ce pot dace in privinta asta? eu nu am vazut nici un termen in care sa te racordezi sau altceva.
V-am mai întrebat, contract aveti?
Presupunand ca aveti (deci l-ati semnat) uitati-va ce scrie la obiectul contractului si la obligatiile partilor si spuneti-ne si noua.
Dacă nu e nimic semnat nu vad cum putea fi emisa factura. O hotarare de consiliu local nu poate tine loc de contract.
nu este contract. contract este doar pentru apa nu si pentru canalizare, si deja am primit a doua factura unde este pusa si canalizarea.
Acel articol 31 de care zic ei suna asa:
(1) Furnizarea/Prestarea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare se realizeaza numai pe baza de contract de furnizare/prestare, care poate fi individual sau colectiv.

Daca pe contractul semnat de dvs. scrie doar furnizare apa mergeti intai la ei si spuneti-le ca n-au in ce baza sa va factureze, vedeti ce va zic. Ideal ar fi sa le cereti explicatii in scris dar pana va raspund mai vine cel putin o factura.
Doar dupa ce aveti o explicatie din partea cuiva din firma (caruia ar fi bine sa-i stiti numele) e recomandat sa faceti reclamatie la ANPC ca sunteti pusi la plata pentru servicii neprestate pentru ca nu sunteti racordata la canalizare. Se cere dovada faptului ca inainte de a reclama ati incercat sa rezolvati amiabil.
Atasati la reclamatie scan al contractului si al facturilor si cereti anularea sumelor aferente canalizarii.

Aici gasiti formularul online pentru reclamatii:
[ link extern ] /

Nu stiu daca veti avea succes cu reclamatia dar e calea cea mai usoara.
Cealalta varianta e sa incercati in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Vecin refuza racordarea la canalizare GeoGeoB GeoGeoB Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți ce pot face in urmăritoarea situație: dețin un apartament intr-un bloc de locuințe cu 22 de apartamente. Din ... (vezi toată discuția)