avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz in serviciu functionar public si sistem ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz in serviciu functionar public si sistem implementat fara respectarea dispozitiilor legale

speta:
liber profesionist. depun declaratie privind suspendarea activitatii ca si independent in data de 27.09.2016.

ca orice cetatean stiu ca am de plata (pe langa altele) impozitul pe venit si contributia privind asigurarile sociale. avand in vedere ca plata acestora se face in termen de 60 de zile de la primirea deciziei de impunere, stau cuminte si astept.
primesc deciziile de impunere intocmite in data de 13.10.2016

cea privind impozitul pe venit e ok.
cea privind contributia privind asigurarile imi apare cu scadenta in 26.09.2016.

:sorry: alerg de bezmetica pe la finante ca au gresit-o si de fiecare data m-am lovit de raspunsul : nu avem ce face....asta e sistemul.

degeaba am incercat sa explic ca daca declaratia am depus-o in 27.09.2016 nu are cum sa fie scadenta in 26.09.2016. cel putin pt mine nu are logica.

fac sesizare scrisa privind reglementarea situatiei. nu am primit raspuns, dar in schimb am primit azi titlu executoriu in care spune: documentul in baza caruia s-au calculat obligatiile de plata e emis la data de 13.10.2016 iar termenul de plata 26.09.2016. penalitati de intarziere X lei. :O

sunt groaznic de bulversata ca nu ai cu cine sa vorbesti. inspector de sector nu e de gasit, executarile zic ca daca asa le-au primit ei trebuie sa le faca...... X-(

cum pot semna sefii de serviciu sau ce sunt un astfel de document evident e abuz in serviciu. vorba aia ca "semnezi ca primarul" s-a dovedit si la mine.

acum mare rugaminte.
exagerez cand spun ca pana nu-i faci plangere penala celui care a semnat, pt abuz in serviciu, ca sa se uite data viitoare ce semneaza si la DNA pt implementarea acelui sistem (electornic) de catre ministru sau cine a fost, fara a tine cont de nimic e gresit?

ca nu stiu evental sa interpretez legea o pot intelege sau ca autorul ar vrea sa spuna altceva

dar pe cuvant ca e strigator....scrie negru pe alb.

nu stiu ce sa fac. nu mai am cuvinte.

p.s . nu contest suma principala. doar accesoriile pe care chiar nu le datorez si nerespectarea drepturilor cetatenilor.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
antonia77, utilizator

Alte discuții în legătură

Cass pfa brendissima brendissima Am cateva nedumeriri legate de plata contributiei cass in cazul unui pfa care este si salariat. 1.care este cota, 6.5 sau 5.5%? 2. in baza a ce document se ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre pf si o firma din europa xeonel xeonel Nu stiu daca am ales bine sa postez la dreptul comercial, dar sper sa ma ajute cineva cu o solutie. Problema este destul de simpla... eu, persoana fizica, am ... (vezi toată discuția)
Cu plata ratelor mereu la zi, trebuie sa platesc penalizari de intarziere! in ce tara traim??? radusb radusb Salutare tuturor! Scurt si la obiect: - mi-a fost ridicata masina, am facut contestatie, amenda din procesul verbal se plateste dupa judecarea cazului. Daca ... (vezi toată discuția)