avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Colaborare intre PF si o firma din Europa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Colaborare intre PF si o firma din Europa

Nu stiu daca am ales bine sa postez la dreptul comercial, dar sper sa ma ajute cineva cu o solutie.
Problema este destul de simpla... eu, persoana fizica, am gasit pe cineva in Europa caruia sa ii prestez servicii de mentenanta la distanta. Aceea persoana juridica din Europa, ca sa ma poate plati, imi cere sa ii emit o chitanta. Vreau sa stiu care este cea mai simpla metoda legala pentru a rezolva cumva aceasta problema. Eu ma gandisem sa-mi fac un PFA... dar nu sunt sigur ca este cea mai buna solutie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xeonel , utilizator 09:40, 12 Februarie 2007
Puteti sa precizati ce fel de servicii asigurati?..daca vreti sa detaliati ....
Este necesar sa mai aratati daca oferiti servicii de consultanta, sau daca aveti de gand sa le oferiti ca PFA, ce studii aveti, calificarea....
Se poate?
teoretic, cu conditia intrunirii conditiilor prevazute de lege, puteti ca PFA sa faceti comert, numai ca ....trebuie verificata tocmai
indeplinirea acestor cerinte legale...
:)
Desigur. Este vorba de prestari servicii, adica eu voi intretine serverele clientului meu din Europa (mentenanta software, la distanta, prin internet). Am terminat facultatea de Automatica, Calculatoare si Electornica anul trecut si lucrez deja in domeniul IT de mai bine de 5 ani, dar inafara de diploma de facultate n-am nici o alta certificare.
va multumesc pentru date....ar fi multe de discutat si de cantarit avantajele unei solutii sau ale alteia
Sincer, v-as indruma spre un avocat cu care sa discutati, sunt multe de spus nu v-as putea da solutia pe form, intr-ucat ar trebui sa va prezint anumite reglementari si dumneavoastra sa alegeti ce va convine....:)
As opta pt un SRL. Si asa, strainii sunt destul de bulversati de modul in care legile se schimba la noi peste noapte. Cel putin cu ideea de societate s-au obisnuit. Daca mai stau, la o adica, sa le si povestesc ca eu ...sa vedeti..n-am societate am PFA...

Alte discuții în legătură

Activitate pfa programator it nelicentiat in domeniu,variante legale Bogdan_pfa Bogdan_pfa Va expun urmatoare situatie, detin un PFA, sunt absolvent de studii superioare,licentiat si as dori sa-mi rotunjesc venitul practicand si activitatea de ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibil sa deschid pfa? MihaelaA007 MihaelaA007 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg, daca se poate, daca intradevar sunt eligibila dpdv al deschiderii unui PFA. Vreau sa desfasor activitatea din ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui horgaalina19 horgaalina19 as dori sa stiu daca eu cand nasc nu trec copilul pe numele concubinului meu ,el dupa poate merge in instanta sami ia copilul tinand cont si ca el este ... (vezi toată discuția)