Nu stiu daca am ales bine sa postez la dreptul comercial, dar sper sa ma ajute cineva cu o solutie.
Problema este destul de simpla... eu, persoana fizica, am gasit pe cineva in Europa caruia sa ii prestez servicii de mentenanta la distanta. Aceea persoana juridica din Europa, ca sa ma poate plati, imi cere sa ii emit o chitanta. Vreau sa stiu care este cea mai simpla metoda legala pentru a rezolva cumva aceasta problema. Eu ma gandisem sa-mi fac un PFA... dar nu sunt sigur ca este cea mai buna solutie.
Puteti sa precizati ce fel de servicii asigurati?..daca vreti sa detaliati ....
Este necesar sa mai aratati daca oferiti servicii de consultanta, sau daca aveti de gand sa le oferiti ca PFA, ce studii aveti, calificarea....
Se poate?
teoretic, cu conditia intrunirii conditiilor prevazute de lege, puteti ca PFA sa faceti comert, numai ca ....trebuie verificata tocmai
indeplinirea acestor cerinte legale...
:)
Desigur. Este vorba de prestari servicii, adica eu voi intretine serverele clientului meu din Europa (mentenanta software, la distanta, prin internet). Am terminat facultatea de Automatica, Calculatoare si Electornica anul trecut si lucrez deja in domeniul IT de mai bine de 5 ani, dar inafara de diploma de facultate n-am nici o alta certificare.
va multumesc pentru date....ar fi multe de discutat si de cantarit avantajele unei solutii sau ale alteia
Sincer, v-as indruma spre un avocat cu care sa discutati, sunt multe de spus nu v-as putea da solutia pe form, intr-ucat ar trebui sa va prezint anumite reglementari si dumneavoastra sa alegeti ce va convine....:)
As opta pt un SRL. Si asa, strainii sunt destul de bulversati de modul in care legile se schimba la noi peste noapte. Cel putin cu ideea de societate s-au obisnuit. Daca mai stau, la o adica, sa le si povestesc ca eu ...sa vedeti..n-am societate am PFA...