avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua as avea o intrebare mama a primit o garsoniera avandu-ma pe mine dupa putin timp sa casatorit a vandut acea garsoniera a luat un ap 2 camere a fost trecut si sotul ei la vandut si pe acesta si acum are un ap cu o camera de 36 mp.sotul ei a divortat si fiica acestuia isi cere partea ma puteti ajuta sa imi spuneti cum se imparte?mama are 3/4 si fiica sotului ei 1/4?
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
biancamuresan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 08:53, 8 Noiembrie 2016
mama este in viata ? daca da, nu este de facut succesiune. Succesiunile se deschid prin moarte. Trebuie facut partaj cu fostl sot si in functie de cota cu care a contribuit fostul sot se va imparti.
da mama e in viata am uitat sa specific mama la data casatoriei avea o fiica si sotul ei difunctul o fiica
se face partaj cu mostenitorul defunctului fost sot.
mama e in viata are un ap 1 camera de 36 mp difunctul are o fiica care aceasta la varsta de 16 ani a dat nastere la un baietel acesta il creste mama fara niciun act inafara faptului ca alocatia lui venea pe numele mamei mele.la primul apartament care ia fost dat de stat nu a contribuit cu nimic,in rest a muncit dar dadea si pensia alimentara si mama lua pensie alimentare pt mine deci mama vea venit mai mare.patru anii nu a muncit de loc dupa ia facut mama pensie de boala
nu au divortat inainte de a deceda acesta de ce partaj

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters84764 ContSters84764 Daca unul din parinti moare ,la cat timp se poate deschide succesiunea,unde trebuie deschisa si care sunt formalitatile acestuia?Ce drepturi au copiii ,ce ... (vezi toată discuția)
Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)