avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire dupa 10 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire dupa 10 ani

Salut, acum cateva zile am primit un email de la banca unde am cardul de salariu in care zicea ca am conturile blocate din cauza unei popriri pentru o datorie de 9000 de lei catre KRUK, cei de la banca mi-au spus sa iau legatura cu executorul pentru mai multe detalii, am sunat la executor si mi-a spus ca datoria este de la un credit in valoare de 2700 lei facut de mine la o banca in 2004, creditul acela nu l-am mai platit din 2005 deoarece am ramas fara loc de munca, eu stiam ca datoria se prescrie dupa 3 ani, cum este posibil sa imi puna poprire dupa 10-11 ani? Ce ar trebui sa fac in situatia asta?.
Pe just ro am gasit doar asta despre dosarul meu:

13.10.2016
Ora estimata: 09:00
Complet: C11 învestiri cu formula executorie şi ex. sil.
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Încuviin?ează executarea silită. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obliga?iei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Dată în Camera de Consiliu ?i pronun?ată în ?edin?ă publică azi, 13.10.2016.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 13.10.2016

06.10.2016
Ora estimata: 09:00
Complet: C11 învestiri cu formula executorie şi ex. sil.
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 13.10.2016. Pronunţată în şedinţă public azi, 06.10.2016.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 06.10.2016
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 09:06, 13 Noiembrie 2016
faptul ca datoria este prescrisa nu ii impiedica pe recuperatori sa si ceara banii (sa inceapa executarea silita), insa asta nu inseamna ca nu va puteti apara invocand prescriptia (daca intr-adevar aceasta este aplicabila) prin intermediul unei contestatii la executare.
Formulati o contestatie la executare:

dreptul de a cere executarea silita in temeiul oricarui titlu executoriu se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani, prescriptie care incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita, iar in cazul in care debitorul este obligat la prestatii succesive prescriptia incepe sa curga pentru fiecare dintre aceste prestatii, de la data la care acestea devin exigibile.

Avand in vedere ca, contractul dv. de credit este inchieat in 2004 se vor aplica dispozitiile Decretului 167/1958
Puteti formula fie contestatie la executarea propriu zisa(termen 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii) fie contestatie la titlu art.715(3) NCPC,in opinia mea se aplica Noul Cod Proc.Civ conf.art 24 NCPC.
In ce consta aceasta contestatie ? Va trebui sa-mi angajez un avocat? Aceste contestatii se finalizeaza repede sau va trebuii sa ma judec cu ei ani de zile?
Daca credeti ca va descurcati singura nu este nevoie sa angajati un avocat, nu este obligatoriu, o contestatie la executare nu dureaza ani de zile dar, luni de zile poate dura.

Alte discuții în legătură

Încheiere - de executare silită alexioana20 alexioana20 Buna ziua, Imi poate explica va rog frumos cineva, ce inseamna urmatoarele: Ora estimata: 09:00 Complet: C5 - CIVIL- CC Tip solutie: Admite ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie/executare silita MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, Pe scurt problema mea este astfel: in data de 23.03.2012 am beneficiat de un credit in forma unui card de cumparaturi (Avantaj) de la Credit Europe ... (vezi toată discuția)
Ordonante peste ordonante (oug71/2009 ; oug18/2010 ; oug45/2010 ; oug113/2010) lungu1on lungu1on [u]Oug71/2009[/u] : art.1 , (1^1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in ... (vezi toată discuția)