avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea unui contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea unui contract de vanzare-cumparare

Suntem 2 frati si mama, coproprietari la apartamentul parintilor, in urma decesului tatei.
In 2011 am cumparat partile mamei si surorii - deci doua contracte de vanzare-cumparare. Toti banii i-am dat in fapt surorii, care nu se mai afla in Romania si este cetatean al altei tari. Mama a ramas in apartament cu drept viager si intretinere.
In ce conditii mai pot sa anulez aceste 2 contracte.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:23, 8 Noiembrie 2016
Nu cred ca se pot anula.

Ar trebui sa mergeți sa va fie văzute actele ca sa știți exact.
In principiu, un contract poate fi anulat ptr.motive de nulitate absoluta sau relativa.[Art.1.250-1.251NCC)desigur ca, trebuie vazut contractele si corelate cu situatia de fapt concreta.
ce doriti de fapt, adica de ce ati anula acele contracte , ce vreti sa faceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Coproprietate MV1 MV1 Buna ziua ! Locuiesc cu sotia mea de 20 de ani la o adresa din Bucuresti. Apartamentul imi apartine in exclusivitate fiind cumparat de mine inainte de ... (vezi toată discuția)