avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare absolventi conform legii 76/2002
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare absolventi conform legii 76/2002

Buna ziua.
Ati putea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu un lucru?
Am citit legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, dar si mai multe discutii pe forum,totusi nu am inteles daca in situatia mea,angajatorul poate primi acea subventie de la stat.Anul acesta am tarminat facultatea,dar nu am luat somaj pentru ca m-am inscris la master,dar in primul an de facultate am lucrat timp de 6 luni(mai-octombrie 2007) la o firma care mi-a facut carte de munca.Presupun ca la acea firma am fost angajata cu forma de invatamant liceala,pentru ca facultatea era in curs. Deci poate angajatorul sa beneficieze de acea subventie angajandu-ma,desi am carte de munca?Dar daca m-ar angaja cu jumatate de norma?
Astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabriela_cr , utilizator 10:20, 31 August 2009
Exista acele prevederi in actul normativ mentionat, dar cum fondurile pentru plata ajutorului de somaj sunt mici acele prevederi cu privire la subventionarea angajatorilor care angajeaza absolventi, devin inaplicabile in momentul de fata din lipsa de fonduri.Totusi , unajutor de somaj ar fi indicat in conditiile actuale!
M-am interesat si de acest lucru,dar mi s-a spus k nu pot primi ajutor de somaj daca ma inscriu la master,asa k aceasta varianta a picat.
Daca vei citi putin din Legea nr.76/2002 s-ar putea sa constati ca poti beneficia de ajutorul de somaj, chiar daca esti masteranda! Un efort mic nu ar strica in acest sens, de regula de la autoritati niciun cetatean nu va primi un raspuns corect la problema pe care ar supune-o atentiei! Succes!
Multumesc pt informatie, chiar o sa-mi depun dosarul pt somaj.Eu intrebasem chiar la ei daca se poate si imi spusesera ca nu,dar ai dreptate in legatura cu autoritatile.
Ma bucura ca ai inteles ideea! Succes!

Alte discuții în legătură

Cat primeste o firma pentru angajarea unui absolvent de studii superioare ? mmem mmem Buna ziua, Am cateva nelamuriri, de fapt nu stiu unde sa caut, in ce lege. Stiu ca acum 1-2 ani firmele care angajau un absolvent de studii superioare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj cu master? deea22 deea22 buna, as vrea sa va intreb,..daca am terminat facultatea anul acesta si de acum ma inscriu la master, mai pot depune actele pentru somaj?? (vezi toată discuția)
Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)