avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Sunt in perioada de preaviz si am optat pt concediu de odihna in ultimele zile ale acestuia, am fost anuntata cu 2 zile inainte de intrarea in concediu ca acesta nu s-a aprobat si ca nu am nicio alta optiune. Am primit instiintarea doar prin mail si nu de la managerul care poate respinge cererea. Din cate stiu trebuia sa primesc cererea de concediu semnata de catre manager prin care sa specifice ca este respins, nu doar printr un mail. Ce se poate intampla daca nu ma mai prezint la locul de munca cu data cand trebuia sa inceapa concediul de odihna, avand in vedere ca nu am primit cererea de concediu inapoi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 9 Noiembrie 2016
Daca CO nu v-a fost aprobat si nu va veti prezenta la munca, atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Am citit si eu undeva acest lucru.... problema este ca eu nu am primit cererea de CO semnata de manager ca fiind respinsa.. am primit instiintare prin mail de la persoana sub ierarhica managerului. Se ia in calcul si mailul ca informare oficiala?...
Da, se poate lua in considerare acel email .. Ati mers la cei care se ocupa de resursele umane sa vedeti ce s-a scris pe cererea dvs de CO ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie urmată de referat disciplinar Marsmary Marsmary Am demisionat pe 10.04.2020 dar le am spus că nu voi veni tot preavizul ptr ca am f multe ore suplimentare lucrate și am aflat azi ca mi s a facut o cerere ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea preavizului 6aprilie 6aprilie Am urmatoarea situatie: Am trimis demisia mea ieri dupa ora 17 celor de la resurse umane fara a preciza ultima mea zi de munca, respectarea sau nu a ... (vezi toată discuția)
Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)