avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara respectarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara respectarea preavizului

Am urmatoarea situatie:

Am trimis demisia mea ieri dupa ora 17 celor de la resurse umane fara a preciza ultima mea zi de munca, respectarea sau nu a preavizului. Managerul direct mi-a spus ca nu se ia in calcul ziua respectiva pentru ca am trimis mail-ul dupa orele de program. Eu trebuie sa fiu din data de 23 la noul angajator si nu se pare ca ma pot intelege cu actualul angajator sa plec mai repede.

Am un preaviz de 20 de zile, eu pot sa stau teoretic 9 zile. Lucrez la ei din 1 noiembrie, mi-am luat doua zile de concediu pana acum.

Ce optiuni am? Ce repercursiuni pot exista daca nu respect preavizul si daca nu ma pot pune de acord cu ei?
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
6aprilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 17 Aprilie 2018
Nerespectarea preavizului este de fapt absentarea de la locul de munca, practic angajatorul va poate desface contractul de munca pentru absente nemotivate. Ar fi ideal sa va intelegeti cu el si sa inceteze contractul de munca de comun acord, scrieti o cerere,nu demisie.
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
alte repercursiuni?

Nu vor sa ma lase sa plec inainte de expirarea preavizului, eu trebuie sa o fac totusi.
Alte repercursiuni nu ar fi ....insa este posibila si angajarea raspunderii patrimoniale a dvs.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Concediul in aceasta situatie prelungeste preavizul?
Exista vreo posibilitate legala prin care angajatorul nu imi poate accepta o cerere de concediu?

Avand in vedere ca am inceput a 6-a luna la ei, numarul de zile de concediu/an este de 21 si mi-am luat doua pana acum calculez eu ca as mai avea dreptul la inca vreo 8.

Alte discuții în legătură

Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre preaviz Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia e in felul urmator: in data de X am depus preavizul de 20 zile lucratoare pentru a-mi da demisia din firma (vroiam sa ma angajez la alta ... (vezi toată discuția)
Inaintarea demisiei si perioada de aviz in timpul concediului ionutviorel ionutviorel M-am angajat de aproximativ 4 luni , am contract pe o perioada nedeterminata. In perioada 17.10.2016 - 30 .10.2016 sunt in concediu .. este posibil ca la ... (vezi toată discuția)