avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara respectarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara respectarea preavizului

Am urmatoarea situatie:

Am trimis demisia mea ieri dupa ora 17 celor de la resurse umane fara a preciza ultima mea zi de munca, respectarea sau nu a preavizului. Managerul direct mi-a spus ca nu se ia in calcul ziua respectiva pentru ca am trimis mail-ul dupa orele de program. Eu trebuie sa fiu din data de 23 la noul angajator si nu se pare ca ma pot intelege cu actualul angajator sa plec mai repede.

Am un preaviz de 20 de zile, eu pot sa stau teoretic 9 zile. Lucrez la ei din 1 noiembrie, mi-am luat doua zile de concediu pana acum.

Ce optiuni am? Ce repercursiuni pot exista daca nu respect preavizul si daca nu ma pot pune de acord cu ei?
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
6aprilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 17 Aprilie 2018
CO nu prelungeste durata preavizului.

Exista si posibilitatea de a nu va aproba cererea de CO....de exemplu,poate invoca ca nu este programat Co in acea perioada .
Concediul fara plata trebuie aprobat? E și asta o varianta de al convinge pe actualul angajator să înțeleagă situația.

As vrea să menționez că nu sunt o persoana rău intenționată. Am vrut de la momentul in care mi-am depus sa demisia să găsim cea mai buna varianta. Șefii direcți mi-au spus fiecare că din punctul lor de vedere pot sa plec la data solicitată dar că așteaptă și decizia conducerii companiei.
Cererea de CFP trebuie aprobata de catre angajator ...insa atentie ca pe durata CFP, c.i.m. poate fi suspendat ceea ce inseamna ca preavizul se prelungeste cu durata CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre preaviz Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia e in felul urmator: in data de X am depus preavizul de 20 zile lucratoare pentru a-mi da demisia din firma (vroiam sa ma angajez la alta ... (vezi toată discuția)
Inaintarea demisiei si perioada de aviz in timpul concediului ionutviorel ionutviorel M-am angajat de aproximativ 4 luni , am contract pe o perioada nedeterminata. In perioada 17.10.2016 - 30 .10.2016 sunt in concediu .. este posibil ca la ... (vezi toată discuția)