avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumpararea de vechime de catre un pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumpararea de vechime de catre un pensionar

Am un unchi, pensionar de vreo 10 ani, care fara vreo 2-3 luni n-a indeplinit stagiul normal de cotizare (cred ca atunci era de 25 de ani). In situatia lui poate sa-si cumpere vechimea necesara? Daca da, trebuie sa cumpere cele 2-3 luni care-i lipseau la data pensionarii sau trebuie sa cumpere cat trebuie ca sa faca stagiul de 30 cat este acuma?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
interval, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:58, 9 Noiembrie 2016
Daca este deja pensionar nu mai este necesara cumpararea de vechime.
Nici nu merita.
nu inteleg prea bine, daca ar avea vechime intreaga ar putea beneficia de pensia intrega si cred ca ar fi un castig
Nu-si poate completa stagiul de cotizare pentru perioada pe care o doriti dvs , ci doar pe ultimii 5 ani calculati de la data incheierii contractului de asigurare ... adica pentru perioada noiembrie 2011 - noiembrie 2016.
Legea nr. 186/2016 nu permite persoanelor care au calitatea de pensionar să încheie un contract de asigurare socială cu casa teritorială de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare vechime pentru pensie JOHNVASILE JOHNVASILE As dori sa stiu daca pentru o perioada de 3 ani+9 luni (anii 1981-1984) se poate cumpara vechime in vederea pensionarii. In aceasta perioada persoana ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime cindea carmen cindea carmen Daca am terminat somajul in data de 03.02.2015 si doresc sa cumpar vechime pe luna februarie 2015 , se poate cumpara vechimea chiar daca se va suprapune luna ... (vezi toată discuția)
Legea cumpararii de vechime in munca sesa224195 sesa224195 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot cumpara vechime in munca in paralel cu munca in strainatate. Mai in detaliu: - muncesc in ultimii 5 ani intr-o ... (vezi toată discuția)