avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare sofer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare sofer

Buna ziua,
Suntem o firma de transport international de persoane si dorim sa delegam un sofer in strainatate. Acesta va fi delegat pentru o perioada de 60 zile consecutive, dupa care perioada se va prelungi cu inca 30 de zile consecutive.
Va rog sa imi spuneti ce documente trebuie sa intocmesc pentru delegarea soferului si dupa cat timp trebuie sa fac decont (lunar sau dupa incheierea delegarii).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 9 Noiembrie 2016
1. In cazul in care salariatul urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3) C.mun. , precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.

2. In cazul delegarii , angajatorul va emite o decizie in acest sens.
Multumesc pentru informatiile oferite. Asadar trebuie sa intocmim o decizie prin care se comunica toate detaliile delegarii. Dupa cele 60 de zile, ce trebuie sa fac pentru a prelungi pentru inca 30 de zile?
O noua decizie de prelungire delegare la care sa aveti atasat si acordul salariatului in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul muncii in strainatate miruna.c miruna.c Buna seara, Am urmatoarea problema: SC cu sediul in Romania, 1 singur angajat. Acesta urmeza a-si desfasura activitatea mai mult in strainatate. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Delegare strainatate mai mare de 60 de zile siracusa siracusa Buna ziua! Ma numesc Saia Ionut si va contactez din partea unei societati, profil constructii care are un santier in Austria, si recent m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Delegatie salariati in germania ada21adina ada21adina Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti ca si angajator ce documente trebuie intocmite in cazul in care o parte din salariati sunt delegeti in Germania pentru a ... (vezi toată discuția)