avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului

Buna ziua!

In data de 09.11.2016 am primit instiintare de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv, desfiintarea postului.

Avand in vedere ca au fost facute angajari recent pe pozitii similare, nu consider justificata decizia. Mentionez ca este vorba de o firma mica IT in care toti angajatii au aceeasi incadrare (programator sau asistent programator).

Pentru cazul in care atac decizia in instanta si pierd, cine plateste costurile de judecata si care ar putea fi valoarea acestora?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!

Razvan
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 10 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.270C.mun., litigiile de munca sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

In situatia in care va angajati un avocat, atunci onorariul acestuia il achitati dvs . - onorariu care difera de la un avocat la altul - urmand a fi recuperat sub forma cheltuielilor de judecata in situatia in care veti castiga litigiul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă angajatorul din 15 muncitori face restructurări 7 trimite ... Magie1 Magie1 Dacă angajatorul din 15 muncitori face restructurări 7 trimite în somaj și restul ii opreste la munca ceilalti poate contesta decizia de concediere a ... (vezi toată discuția)
Cam cat credeti ca m-ar costa cheltuielile de judecata (avocat ... Valeriu8666 Valeriu8666 Cam cat credeti ca m-ar costa cheltuielile de judecata (avocat plus alte chestii la care nu ma pricep) pentru un proces in care cer anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire !!! vladimir.danciu vladimir.danciu Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe ... (vezi toată discuția)