Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe Noimbrie si Decembrie 2011, fiind nemultumit si de raspunsul primit de la ITM. Aceasta actiune cat costa si avocatul ???? astept un raspuns de la dumneavoastra. Cu multumiri
inainte sa cunoasteti costurile unei astfel de actiuni trebuie sa contactati un avocat si sa discutati cu el detaliile problemei dvs...numai apoi puteti avea o idee cu privire la costuri.
1. Sunt scutite de la plata taxelor de timbru cererile in materia litigiilor de munca.
2. Costul cu avocatul consta in plata unui onorariu. Acesta difera de la avocat la avocat.
@ vladimir.danciu
ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca drepturile salariale... singura autoritate in stata care poate sa-l oblige pe angajator este instanta de judecata ... in cazul dvs, tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
Litigiile de munca, potrivit art.270 C.mun., sunt scutite deplata taxei judiciare de timbru si de plata timbrului judiciar.
Daca doriti sa va angajati un avocat , atunci onorariile acestuia difera de la un avocat la altul. In cazul in care veti castiga litigiul, atunci onorariul platit avocatului se va recupera sub forma cheltuielilor de judecata de la partea adversa.
De asemenea, nu este obligatorie angajarea unui avocat daca considerati ca va puteti descurca singur.. mai ales ca in litigiile de munca , sarcina probei o are angajatorul ... in speta, el va trebui sa dovedeasca ca vi s-au achitat drepturile salariale.