avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata,avocat, in cazul neplatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata,avocat, in cazul neplatii salarului

Buna ziua.Din pacate revin cu alte intrebari avand in vedere ca nu sau rezolvat cele vechi :(.Am terminat preavizul in data de 5.02.2010 si nici pana in momentul de fata nu mi sau platit banii restanti....salariile pe 2 luni , cateva zile pe februarie,zilele de concediu (3pe anul trecut si cele aferente anului acesta) si am facut si o cerer pentru un salar compensator conform art.78 din CCM.Am facut sesizare la ITM pe data de 12 luna aceasta si dureaza destul de mult pana vine un raspuns de la ei.Am fost azi sa intreb de bani si tot de aceiasi nesimtire m-am lovit.Doresc sa ii dau in judecata si as vrea sa stiu daca se poate :
- din ce am inteles cheltuielile de judecata sunt gratuite de la stat in litigii privind drepturile salariale.Cum as putea gasi un avocat care sa ma ajute ? exista persoane anume care se ocupa de asa ceva sau pot apela la oricine
- trebuie sa platesc avocatul respectiv sau ceva cheltuieli de judecata ? o sa am nevoie de bani pentru asta sau avocatul va fi platit de stat ..sau la terminarea procesului .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 22 Februarie 2010
Onorariul avocatului se va plati la inceput, urmand a fi recuperat - in caz de castig in instanta - sub forma de cheltuieli de judecata de la fostul dvs angajator.

Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare de timbru.

Puteti apela la orice avocat .
-sunt scutite de taxa de timbru si timbru judiciar actiunile ce au ca obiect drepturi salariale
- contactati un avocat care sa va redacteze macar actiunea daca nu va permiteti un aparator care sa va asiste sau reprezinte.
Ati putea sa imi spuneti aproximativ o suma , cam la cat se ridica ? si daca castigi procesul in cat timp iti recuperezi banii inapoi ?
Onorariile difera de la un avocat la altul. Recuperarea banilor se poate face in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti sau in cel mult 3 ani de zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Contestare va0202 va0202 Buna ziua, In cazul in care sunt concediat si consider ca sunt nedreptatit cum trebuie sa procedez ca sa contest decizia? (vezi toată discuția)
Am o nelamurire !!! vladimir.danciu vladimir.danciu Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe ... (vezi toată discuția)