Salutare tuturor!Indraznesc sa intreb daca exista vreo lege sau "ceva"care ne poate proteja in vreun fel de jecmaneala pe fata si tupeul fara margini de care dau dovada preotii si groparii atunci cand ai un necaz in familie?Am intrat pe site-ul patriarhiei hotarata sa fac o plangere insa nu am gasit nici o rubrica unde sa-mi vars lungul sir de nemultumiri.Dac exista cineva care imi poate da un raspuns...multumiri anticipate!
Atat preotii cat si personalul cimitirelor sunt supusi acelorasi legi care sunt in vigoare in Romania.Ca atare , pot fi subiectii infractiunilor de primire de foloase necuvenite sau luare de mita in cazul in care conditioneaza efectuarea unui serviciu religios de primirea unei sume de bani!
Sesizarile pe site-ul Patriarhiei Romane nu stiu ce efect pot avea....Sunt o casta inchisa in care singura imixtiune este cea a organelor legii daca se fac plangeri penale impotriva reprezentantilor lor!
Groparii sunt angajatii administratiei cimitirelor deci ai primariei pe raza careia se afla cimitirul respectiv!B-)
Subiectul prezentat este foarte sensibil.Preoţii trebuie să emită chitanţă şi factură pentru orice serviciu pe care îl pretează precum şi pentru donaţiile care se fac de la enoriaşi.La fel şi groparii.Se pare că ambele categorii profită de necazurile de care toţi ne lovim în viaţă.Puteţi încerca la protecţia consumatorilor dar trebuie să le prezentaţi dovezi scrise.
Multumesc frumos pentru raspunsuri,insa nu ma pot declara multumita!Toata lumea incearca sa ma faca sa inteleg ca "asta este"ca asa este si la doctor si la functionari si la preoti si peste tot.Eu spun ca nu,nu este asa si daca s-a ajuns in atare situatie vina este a noastra a tuturor .Stiu ca nu pot schimba nici lumea nici proastele obiceiuri dar cel putin ma pot revolta sau cel putin pot atrage atentia pentru ca M-AM SATURAT ...X-(
Aveţi perfectă dreptate pentru nemulţumirea dumneavoastră.Dar,haideţi să discutăm mai concret,cu date referitoare la cazul respectiv.dacă aceşti oamnei nu sunt nominalizaţi atunci ei îşi vor putea continua "activitatea" în acelaşi mod.
Eu reclam, eu vinovat
sexu
pe scurt ,,mama a murit ,moarte normala ,taxe la zii ,ortodocsa , noi fam am cautat loc de veci ,in cimitirul comunitatii nu erau locuri libere, cimitirul ... (vezi toată discuția)