avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare chirii - intrebare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare chirii - intrebare

Buna seara,
Am citit in media urmatoarele:
ANAF anunţă o acţiune prin care obligă toţi proprietarii să perceapă chirie de la orice persoană care este rudă sau prieten. Astfel, dacă până acum nepoţii locuiau în case cu bunicii fără să plătească nimic, de acum aceştia vor fi nevoiţi să le perceapă chirie. Practic, fie că vorbim de o rudă de gradul II sau de prieteni, cei care nu sunt proprietari trebuie să plătească chirie.

As dori sa aflu cu ce ma poate afecta pe mine ca si chirias in urmatoarea situatie:
- sunt titularul unui contract de inchiriere, iar in apartament mai locuiesc si alte persoane alaturi de mine (suma platita este in concordanta cu numarul de persoane care locuiesc in apartament, doar ca persoanele respective nu sunt mentionate in contract). Se traduce aceasta initiativa a ANAF prin obligarea proprietarului de a trece numele fiecarei persoane in contract, sau de a aincheia contracte individuale cu fiecare persoana pe acelasi imobil?

Surse media:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 23:47, 9 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In articolele respective nu se precizeaza o lege anume si este putin probabil ca poate sa fie aplicata, daca va referiti la plata a 5.5% si in cazul contractelor de comodat.
Oricum ar fi, il priveste pe proprietar, nu pe dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar- inchiriere o parte din apartament 2 camere emiliadin emiliadin Buna ziua, va contactez in legatura cu 2 chestiuni: 1. As dorii sa stiu cum pot inchiria din suprafata unui apartament de 60 mp, doar 50 mp? Ce act ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: daca locuiesc in casa varului meu si inchei un contract de comodat cu el, este neaparat sa il ... (vezi toată discuția)
Inchiriere student strain - rezidenta + anaf (finante) - acte necesare darkvisio darkvisio Buna ziua, De curand un student strain a inchiriat apartamentul meu. El m-a rugat sa ii dau actele necesare pentru rezidenta (cele legate de spatiul de ... (vezi toată discuția)