avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura in original
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura in original

Buna seara! In cazul in care contabilitatea a virat bani catre un srl in baza unei facturi ce a fost primita in format electronic (scanata), este nevoie ca ulterior sa primeasca factura si in original?
Cel mai recent răspuns: Yannis1985 , utilizator 12:01, 10 Noiembrie 2016
Trebuie sa aveti la contabilitate si factura originala si orice alta anexa la aceasta daca exista, mai ales daca are stampila si semnatura furnizorului. In caz contrar, un eventual control din partea organismelor fiscale s-ar putea solda cu excluderea acelei facturi de la deducerea TVA si implicit din calculul impozitului pe profit. Asta daca sunteti platitoare de TVA/impozit pe profit. Daca nu...e bine oricum sa o aveti in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o factură scanată, primită pe e-mail și printată, însă contabila nu vrea sa o deconteze. ce este de făcut? Gya2000 Gya2000 Am o factura scanata, primita pe e-mail si printata, insa contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de facut? Mentionez ca nu pot intra in posesia unei facturi ... (vezi toată discuția)
Viza cfp si facturarea electronica alexandru08 alexandru08 Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura?Este corect sa aplici viza CFP pe ea? Daca nu, viza cfp ... (vezi toată discuția)
Factura scanata Conta2021 Conta2021 Buna ziua,Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura? Se poate inregistra o factura sacanata si ... (vezi toată discuția)