avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control fiscal aberant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control fiscal aberant

buna ziua,

am fost sunat de catre o echipa de control de la Fisc sa ne prezentam pentru un control pentru perioada 2011-2015 . pana aici nimic anormal , doar ca Fiscul , pentru perioada respectiva m.a controlat de 3 ori , urmeaza a 4 a !!
prima data in 2014 ( 2011-2014) , control la tva si imp profit - rezultat pozitiv ptr noi
apoi in 2015, ....companie cu risc ( fiind mai multe puncte de lucru si export ue)
verificat - aceeasi perioada 2011-2015 ! rezultat control - nimicuri ...
in februarie, dintr.o ”eroare” ramanem fara cod tva fara sa fim anuntati sau altceva - ne-am trezit ca nu putem depune declaratiile datorita anularii codului tva ( am actionat fiscul in instanta si am castigat) - dupa 6 luni de teroare si pierderi mari , plus un control la sange desfasurat de catre cei de la Antifrauda ( pentru aceeasi perioada dar pana la zi 2016) - rezultat control - recomandare clara pentru acordare cod tva fara nici o obiectiune!
acum , vom fi verificati pentru a 4 oara pentru perioada precizata , tot ....pe risc!!!
mentionez ca rezultatele sunt clar in crestere pozitiva majora si ma intreb ....oare din iulie de la controlul ultim si pana in octombrie ....ce s.a putut schimba major? mentionez ca declaratiile sunt depuse, taxele platite si culmea , rezultate f bune !!!
avand in vedere ca urmeaza sa plecam din tara pentru finalizare lucrare in UE , doresc sa fac o amanare pentruca nu am nici o picatura de timp disponibil - si mai vin si sarbatorile !
deasemenea, doresc sa fac o sesizare la ANAF pentruca nu mi se pare corect cum procedeaza . sau oi fi singurul care mai tine usa deschisa pentru controale?

multumesc
Cel mai recent răspuns: mobinstal , utilizator 20:49, 10 Noiembrie 2016
Codul de Procedura Fiscala prevede urmatoarele:


"ART. 118
(3) Inspecția fiscală se efectuează o singură dată pentru fiecare tip de creanță fiscală și pentru fiecare perioadă supusă impozitării.

ART. 128 Reverificarea

(1) Prin excepție de la prevederile art. 118 alin. (3), conducătorul organului de inspecție fiscală poate decide reverificarea unor tipuri de obligații fiscale pentru o anumită perioadă impozabilă, ca urmare a apariției unor date suplimentare necunoscute organului de inspecție fiscală la data efectuării inspecției fiscale, care influențează rezultatele acesteia.

(2) Prin date suplimentare se înțelege informații, documente sau alte înscrisuri obținute ca urmare a unor controale inopinate desfășurate la alți contribuabili/plătitori ori comunicate organului fiscal de către organele de urmărire penală sau de alte autorități publice ori obținute în orice mod de organul de inspecție fiscală, de natură să modifice rezultatele inspecției fiscale anterioare.

(3) La începerea acțiunii de reverificare, organul de inspecție fiscală este obligat să comunice contribuabilului/plătitorului decizia de reverificare, care poate fi contestată în condițiile prezentului cod. Decizia se comunică în condițiile prevăzute la art. 122 alin. (2) - (6). în acest caz nu se emite și nu se comunică aviz de inspecție fiscală.

(4) Decizia de reverificare conține, pe lângă elementele prevăzute la art. 46 și elementele prevăzute la art. 122 alin. (7) lit. b) - d)."

Puteti solicita amanarea verificarii conform art 122, alin(5) din Codul de Procedura Fiscala, care stipuleaza ca::

"ART. 122
(5) în cazul prevăzut la alin. (2), după primirea avizului de inspecție fiscală, contribuabilul/plătitorul poate solicita, o singură dată, pentru motive justificate, amânarea datei de începere a inspecției fiscale. Amânarea se aprobă sau se respinge prin decizie emisă de conducătorul activității de inspecție fiscală care se comunică contribuabilului. în cazul în care cererea de amânare a fost admisă, în decizie se menționează și data la care a fost reprogramată inspecția fiscală"
MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU RASPUNSUL DETALIAT
dar.....ma macina o intrebare :

O societate comerciala poate fi controlata la nesfarsit ? Pentruca am inteles ca primul control a fost pentru o compensare , al doilea pentru un control tematic , al treilea pentruca asa prevede legea si al patrulea pentruca e un control de fond pentru aceeasi perioada !
Ma intreb ....in 3 ani sa tot fiu controlat de fisc la infinit ? ma rog ....de 4 ori ...cam asa este

multumesc
Pentru ca nu cunosc amanunte, nu pot sa spun mai mult decat v-am raspuns.
nu ma refer la mine in mod special ci la general !
din cate stiu ( din umila mea cultura generala pe juridic) , o societate comerciala nu poate sa fie tinuta din control in control . stiam ca exista o prevedere care reglementeaza intervalul la care se poate face pentruca altfel , se poate sta din control in control ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal marinchiriac marinchiriac Care este termenul si in ce conditii contribuabilul poate solicita organului fiscal amanarea inspectiei fiscale comunicatea prin aviz de inspectie fiscala? (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Inspectie fiscala la persoana juridica teodora g teodora g buna ziua. as dori sa ma lamuresc sub urmatoarele aspecte: am primit in data de 10 octombrie aviz de inspectie fiscala emis in data de 25.09 cu incepere a ... (vezi toată discuția)