avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans prima casa

Buna ziua,

Am facut un precontract de vanzare-cumparare pentru un apartament, cu ideea de a lua credit prin programul Prima casa. In contract este clauza de restituire a avansului in cazul in care nu sunt fonduri, ceea ce s-a si intamplat, am primit scrisoare de la banca prin care se mentioneaza ca dosarul nu se va analiza din lipsa de fonduri. As vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez cu scrisoarea primita de la banca astfel incat sa am dovada ca vanzatorul a primit scrisoarea?
Mentionez ca scrisoarea i-am trimis-o deja pe e-mail (asa am primit-o momentan, nu mi-a ajuns si originalul). L-am sunat sa ii propun o intalnire pentru a-I preda o copie si personal, dar nu mi-a mai raspuns la telefon.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giuica_cosmina , utilizator 16:01, 10 Noiembrie 2016
Il notificati oficial in sensul acesta mentionand prevederile contractuale si atasand actul de la banca.

Notificati -i numele si adresa notarul, data si ziua unde sa se prezinte pt restituire sau data si contul dvs bancar, respectand eventualele preveri contractuale in acest sens.
Cum pot face aceasta notificare oficiala?
Trebuie sa merg la un avocet sau notar?
Multumesc
Da avocat sau notar.
si personal o puteti face ... trimiteti cu confirmare de primire. sau in ultima instanta, o faceti prin executor judecatoresc ...
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans nerecuperat desi s-a semnat si o rezolutiune a antecontractului de vanzare-cumparare giuica_cosmina giuica_cosmina Buna ziua, De aproximativ o luna incerc sa imi recuperez avansul de 5% dat in vederea achizitionarii unui apartament, prin programul Prima Casa. Conform ... (vezi toată discuția)
Nefinalizare la termen HCPC HCPC Buna ziua, Am vrut sa cumparam casa la cheie. Am semnat un precontract pt o casa in construcite, termenul de finalizare fiind 30 septembire, insa baietii se ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare/cumparare locuinta liliana_S liliana_S Bunaziua, am urgenta nevoie de ajutorul Dvs. sunt plecata de 13 ani din tara si este normal ca nu cunosc toate legile. mama mea doreste sa vanda casa ... (vezi toată discuția)