avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot actiona firma in judecata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot actiona firma in judecata?

Buna seara
Am o intrebare:pot actiona firma in judecata daca am contractul de munca suspendat?Doresc sa-i actionez in judecata pt plata drepturilor salariale anterioare suspendarii cim
Si inca ceva...........ti se poate da chitanta pt oprire salariala?din cate stiu eu nu este legal si totusi colegelor mele care au acceptat demisia si plata lipsei din inventar li s-a dat o chitanta cu suma pe care o au de plata(imputatie)
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Beauty, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:00, 30 August 2009
Bineinteles ca puteti. Chiar daca CIM este suspendat , drepturile salariale anterioare acestei suspendari trebuiesc achitate. Nu au nici un temei legal de a face aceste retineri, indiferent care este cauza acestei suspendari.
De fapt nu este o chitanta, in sensul larg al cuvantului! Este un fel de angajament de plata pe care, cei ce l-au semnat, s-au angajat sa plateasca acel prejudiciu cauzat angajatorului! In rest, achiesez la ceea ce a va raspuns 2007_rozi.
Din ce motiv vi s-a suspendat contractul?
2007_rozi a scris:

Bineinteles ca puteti. Chiar daca CIM este suspendat , drepturile salariale anterioare acestei suspendari trebuiesc achitate. Nu au nici un temei legal de a face aceste retineri, indiferent care este cauza acestei suspendari.

=D>Chiar este recomandat sa ii dati in judecata pentru a sterge orice banuieli ce aplaneaza asupra dvs in privinta savarsirii infractiunii de delapidare/ gestiune frauduloasa! Caci practic prin recunoasterea lipsei produselor de la inventar asta au recunoscut colegele dvs!Ca au gresit!
Daca la angajare nu ati semnat un inventar al marfurilor existente cand ati preluat gestiunea nu vi se va putea imputa absolut nimic deoarece nu se va putea demonstra ca pe timpul cat ati gestionat stocurile au disparut acele produse!B-)
SUCCES!
=D>
Va multumesc! Da chiar asta am de gand sa fac sa-i actionez in instanta deoarece eu nu am savarsit nici o infractiune dar stiti cum este.....ei te ameninta cu desfacerea CIM disciplinar,pe mine m-au amenintat cu proces si au avut nesimtirea de a intreba cum prefer civil sau penal:((.....in fine..au reusit ca pe 4 colege sa le convinga ca e mai simplu cu demisia si cu acceptarea platii(imputare) si am mai ramas doua oi negre care nu suntem de acord si ne cautam dreptatea in instanta(de prisos sa mai amintesc ca avem salariile aferente lunii anterioare suspendarii CIM blocate....am depus la Inspectia Muncii sesizare)
Stie cumva cineva care este procedura de actionare in instanta sau este mai bine sa asteptam sa ne deschida firma proces?deocamdata asteptam sa treaca cele 30 de zile de suspendare CIM apoi sa vedem decizia...........mai rau este ca noi nu muncim ei nu ne platesc......
Inca o data va multumesc pentru ajutorul acordat !!
Am sa va tin la curent cu ostilitatile !

Alte discuții în legătură

Retinere totala salariu Beauty Beauty Buna ziua Vreau sa va expun urmatorul fapt:cum poate un angajator sa retina salariul aferent lunii anterioare tuturor angajatilor(5 la numar) dintr-un punct ... (vezi toată discuția)
Concediere gritosu gritosu Buna seara, am o problema si sper sa gasesc un raspuns. In data de 22,01,2013 seful meu a venit la munca si mi-a spus ca vom inceta coaborarea. Din acel ... (vezi toată discuția)
Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)