avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract pe perioada determinata

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire.
Am un contract pe perioada determinata. Acesta mi-a expirat pe data de 31 octombrie. In urma discutiilor cu managerul, mi s-a spus ca o sa fie prelungit pentru inca 6 luni. Suntem in 10 noiembrie iar eu nu am fost inca chemat pentru semnarea actului aditional. Eu inca vin la munca pentru ca in general este o situatie stiuta ca se misca mai incet, si nu exista problema sa nu iti primesti salariul. Eu am raportat acest lucru mai departe, dar in continuare nu a venit acel act aditional. As vrea sa stiu la ce institutie pot face o plangere, pentru ca nu sunt singura persoana in aceasta situatie, Lucrez ca si contractor, nu prin firma "mama".

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 10 Noiembrie 2016
FlorinCristianasdasdas a scris:

.....
As vrea sa stiu la ce institutie pot face o plangere, pentru ca nu sunt singura persoana in aceasta situatie, Lucrez ca si contractor, nu prin firma "mama".

Multumesc.


La ITM puteti depune o sesizare cu pricire la situatia dvs..

art.17 C.mun.
......
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
....
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
.....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
....
Ca sa inteleg mai bine, au termen 20 de zile lucratoare dupa expirarea contractului actual sa imi dea altul sau incalca legea?! Cel putin asta inteleg eu.
Intr-adevar, au un termen de maxim 20 de zile lucratoare pentru incheierea acelui act aditional, insa nimic nu va retine sa depuneti sesizare la ITM.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Modificare cim Nichiforeac marcel Nichiforeac marcel Am un cim pe perioada determinata care expira la 15-03-2017. salariatul inlocuit a decedat in timpul concursului. Cim a fost deja prelungit cu un an pe ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)