Buna dimineata, am consultat forumul insa nu am gasit o solutie la problema mea:
am fost depistat de radar cu 121 km/h in localitate, in timp ce semnam PV si scriam mentiunile politistul m a invitat sa suflu si in epilotest . Eu, stiind ca am baut o bere cu aprox. 2 ore inainte plus ca si mancasem intre timp, am suflat fara frica... si a rezultat 0.17...
nelamuririle:
1. am permisul suspendat pe 90 sau 180 de zile? (am 2 pv cu cate 90 de zile fiecare )
2. pv pentru radar il voi ataca in instanta, are rost sa incerc si cu cel pentru alcool tinad cont ca la mentiuni scrie : ..."nu are mentiuni si recunoaste ca a consumat 200 ml bere"
3. in acest caz pot cere reducerea perioadei de suspendare?? daca da ,de la cat la cat ? de la 180 la 60?
4. pana la urma se plateste vreo taxa de timbru pentru atacare pv sau nu?
!80 de zile..nu prea are cum.Permisl se suspenda pt. 30, 60 sau 90 de zile. Aveti 2 rocese verbale pt. 2 fapte...
La cererea motivata a titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere al judetului sau al municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament."Cum trebuie sa procedeze o persoana pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice ?
Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, daca persoana îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie ;
- a obtinut permis de conducere cu cel putin un an înainte de savârsirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de masura în ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
- în ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Cererea sa va fi înregistrata la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, având anexate urmatoarele documente :
- o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei;
- o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
- o copie dupa chitanta de achitare a amenzii;
- o copie a BI/CI. "