avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radar si 0.17 alcool, cat stau fara pemis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radar si 0.17 alcool, cat stau fara pemis?

Buna dimineata, am consultat forumul insa nu am gasit o solutie la problema mea:

am fost depistat de radar cu 121 km/h in localitate, in timp ce semnam PV si scriam mentiunile politistul m a invitat sa suflu si in epilotest . Eu, stiind ca am baut o bere cu aprox. 2 ore inainte plus ca si mancasem intre timp, am suflat fara frica... si a rezultat 0.17...

nelamuririle:

1. am permisul suspendat pe 90 sau 180 de zile? (am 2 pv cu cate 90 de zile fiecare )

2. pv pentru radar il voi ataca in instanta, are rost sa incerc si cu cel pentru alcool tinad cont ca la mentiuni scrie : ..."nu are mentiuni si recunoaste ca a consumat 200 ml bere"

3. in acest caz pot cere reducerea perioadei de suspendare?? daca da ,de la cat la cat ? de la 180 la 60?

4. pana la urma se plateste vreo taxa de timbru pentru atacare pv sau nu?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bogdan.bogdan , utilizator 01:43, 10 Septembrie 2009
Nu se plateste nici o taxa de timbru, dar dac nu contesati amebel procese verbale nu veti mai putea conduce, perioada de suspendare este de 90 de zile
!80 de zile..nu prea are cum.Permisl se suspenda pt. 30, 60 sau 90 de zile. Aveti 2 rocese verbale pt. 2 fapte...
La cererea motivata a titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere al judetului sau al municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament."Cum trebuie sa procedeze o persoana pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice ?
Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, daca persoana îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie ;
- a obtinut permis de conducere cu cel putin un an înainte de savârsirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de masura în ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
- în ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Cererea sa va fi înregistrata la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, având anexate urmatoarele documente :
- o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei;
- o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
- o copie dupa chitanta de achitare a amenzii;
- o copie a BI/CI. "
va multumesc pt raspunsuri, maine merg sa caut un avocat. ceva recomandari pentru Constanta?
gasiti in catalogul consultantilor
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
In Constanta ,exista cativa specializati pe tema dvs .O vizita la instanta unde ,dupa subiectele discutate,ve-ti intui calitatea acestora...

Alte discuții în legătură

Am fost sancționat de un agent de circulație pentru o contravenție pe care n-a constatat-o el. am vreo șansă să obțin reducerea suspendării permisului sau anularea pv? romicatila romicatila Buna ziua, am primit o amenda de ciruclatie pe A1 la km 12 pentru viteza de 132 km/ora. Agentul care m-a oprit a spus ca zona era restrictionata cu 80km/ora, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua! Eu am făcut un accident rutier cu vătămare corporală din culpa la 20 decembrie și atunci legea era suspendare 90 zile de permis iar astăzi am ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului giovannina giovannina Bună seara.Sotului meu i-a fost retras permisul pentru 90 de zile,fiind gasit cu alcoolemie 0,17% in aerul expirat.Se poate face ceva sa îl obțină mai ... (vezi toată discuția)