avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal conducere sub influenta alcoolului . ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal conducere sub influenta alcoolului . Ajutor

Va rog daca se poate un mic ajutor si ce ma sfatuiti sa fac.

Ora estimata: 09:00
Complet: Complet amânare pronunţare CII
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X: -6000 lei amendă penală (reprezentând 200 zile de amendă x 30 lei –sumă corespunzătoare unei zile de amendă - conform art. 61 alin. 4 lit. c Cod penal şi art. 61 alin. 2 Cod penal ) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin.4, art.375, art. 396 alin.10 Cod procedură penală ( săvârşită la data de 15.03.2015) . Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 63 Cod penal, potrivit cărora dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În baza art. 274 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.11.2016.
Document: Hotarâre 138/2016 10.11.2016
Cel mai recent răspuns: radu20 , utilizator 21:04, 10 Noiembrie 2016
Sa platiti amenda.
Platesc amenda.alta e problema cum e cu carnetul.nu vad nicaieri sa zica ca e anulat.
Nici nu o sa vedeti asa ceva in hotarare. In urma hotararii definitive, se va anula. Platiti amenda si dupa 6 luni puteti sa sustineti examen pentru un nou permis.
Nu e mai bine sa fac recurs? Avand in vedere faptul ca nu am antecedente ? Sperand la o amanare a aplicarii pedepsei . Alcoolemia in sange a fost de 0,95, -0,85 , colaborand si fara absolut nici macar o alta problema.iar fapta a fost facuta acum 1 an si 7-8 luni aproximativ...nu stiu cred ca am primit cam mult pentru o prima abatere mai ales cand vad ca altii primesc amanare pe banda rulanta...mi se pare mult prea rau sa platesc 6000 lei + 900 cheltuieli judecata si permisul anulat pentru 6 luni.dumneavoastra ce spuneti? Sa merg mai departe la Pitesti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului sosoZup sosoZup Buna ziua! Urmeaza sa am procesul pe 19 februarie,a trecut aproape un an de la incident, mentionez ca nu a avut loc niciun accident. Am avut la alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool ! emilianhr emilianhr In baza art.336 alin.(1) Cod penal, condamna pe inculpatul X fiul lui X si z nascut la data de , cetatean roman, necasatorit, cu domicililul in X posesor al Ci ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare penala Adrian_22 Adrian_22 Buna seara! Am si eu nevoie de o lamurire in privinta cu Hotararea. Acum un an si trei luni am condus baut un autoturism (am avut permisul de jumatate de ... (vezi toată discuția)