avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizitare minor

cat are tatal drept sa isi vada copilu; ce permite legea?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:42, 10 Noiembrie 2016
Atat cat poate functie de programul lui si al copilului.
dreptul de vizitare minor: sotia nu ii permite sotului sa isi viziteze copilul
Să apeleze la un executor judecătoresc, care să pună în executarea dreptul de acces la locuința minorului și dreptul la legături personale.
Nu-i cum vrea ea, ci cum prevede legea.
În cazul că nu are încă un program prestabilit, va trebui să ceară prin instanță.
Sentința va fi executorie după ce o va legaliza.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
Dapix, utilizator
asta e altceva, daca nu se inteleg, tatal trebuie sa apeleze le instanta si sa ceara ce vrea, cum vede el un program. Conteaza programul copilului, ce varsta are, ce distanta e intre cei doi..

Deocamdata nu are ce executa.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Stabilirea unui program care sa permita o relatie reala si efectiva intre copil si parinte sau este necesara pentru a nu afecta procesul de dezvoltare si maturizare a copilului, proces ce presupune recunoasterea imaginii paterne si sentimentul de siguranta si autoritate conferite de prezenta paterna.

In ceea ce priveste dreptul parintelui de a avea legaturi personale cu minorul, legea contine o dispozitie de principiu, potrivit careia parintele caruia nu i-a fost incredintat spre crestere si educare minorul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala. Prin urmare, in urma unui divort, in cazul in care parintele la care se afla copilul impiedica sau interzice celuilalt parinte exercitarea drepturilor sale, se pot lua de catre instanta masuri ca acesta din urma sa-si pastreze legaturile personale cu copilul; acest drept urmeaza sa fie, insa, exercitat in asa fel incat sa nu aiba o influenta negativa asupra dezvoltarii minorului, trebuind sa fie respectate conditiile normale in privinta intretinerii acestor legaturi. In stabilirea programului de vizitare instanta va tine cont de interesul copilului luand in considerare varsta, preocuparile, timpul liber al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui ADRIAN 35 ADRIAN 35 nu pot sa-mi vad copilu, mi se interzice, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna adriana_adriana adriana_adriana buna ziua. AM SI EU UNELE NELAMURIRI IN CE PRIVESTE CUSTODIA COMUNA. Copilul este incredintat mamei lucru intamplat inainte sa se modifice codul civil mai ... (vezi toată discuția)