avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept avocat

in cursul urmaririi penale aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala poate asista la audierea unui martor
Da , avocatul are aceste drepturi!
www.avocatnet.ro/content/for...
B-)
Avocatul poate depune o cerere si oraganul de urmarire penala la dispune intr-un fel sau in altul.In opinia mea, exista acest drept doar ca acesta trebuie recunoascut.Adica avocatul nu poate sa dea buzna si sa nu iasa din sala de audiere.
Se poate face plangere, etc.

Insa daca avocatul nu are cunostiinta de audierea martorului organul de ancheta nu este obligat sa il intrebe daca vrea sa fie prezent.

avocat Claudiu Lascoschi
Legea nr 57/2008 art 172 precizeaza ca aparatorul invinuitului sau inculpatului,are dreptul sa asiste la orice act de urmarire penala (audiere martori,audiere parte adversa,etc)
Dupa parerea mea, se poate insa respinge motivat aceasta cerere.

In plus, ma intreb cati avocati solicita acest lucru.
Clientii nu prea mai platesc pentru asa ceva.
colegul Claudiu,paza buna trece primejdia rea..

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Obligatii organ de c.p. cristiursa cristiursa organul de cercetare penala este obligat sa aduca la cunostinta avocatului invinuitului data efectuarii unui act de cercetare penala spre ex audiere martor sau ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica prin avocat a martorului suspect de omor la efectuarea oricarui act de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea din titlu imi pare interesanta. Daca martorul este suspect conform pararii vadite a organului de ancheta penala, dar nu are calitatea de suspect ... (vezi toată discuția)