avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drept avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drept avocat

in cursul urmaririi penale aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala poate asista la audierea unui martor
Parerea mea este ca daca omul este total nevinovat organul de ancheta nu il acuza pe nedrept.
Insa si organul de ancheta se poate afla in eroare si il poate considera vinovat pe presupusul faptuitor.
Ca legea prevede ca acesta are obligatia de a strange probe si in acuzare si in aparare s-a lamurit.Nu este ceva functional.
Eu am vazut adesea anchetatori de bunacredinta care nu au facut abuzuri dar evident ca acest lucru se poate intampla.
Problema este ca oamenii nu inteleg rolul avocatului si ca trebuie sa il plateasca adecvat.

O alta problema este aceea ca nu exista timp util pentru a face acest lucru.
Sunt situatii in care in caz de infractiune flagranta pana ce suspectul isi angajeaza avocat deja s-a finalizat audierea.

Cel mai important este ca faptuitorul sa fie asistat atunci cand da declaratia.
Din condei se poate mentiona alfel si de aici pot aparea probleme.

La ce este recomandabil sa fie asistat de avocat iarasi suspectul, este recunoasterea din grup.Acolo se pot face anumite manevre nu tocmai ortodoxe.
Tipul de infractiune conteaza enorm in acest context.

Insa nu putem pleca de la ideea preconceputa ca toate organele de ancheta comit abuzuri.Este falsa aceasta idee.

Eu am o incredere rezervata suficienta pentru a inlatura abuzurile daca imi dau seama ca se pot comite.

Este o mare diferenta intre acordarea de asistenta juridica in momentul in care faptuitorul da declaratia si momentul in care se audiaza martori.

Cati avocati ar da in judecata statul daca ar face abuzuri.
E suficient sa inspiri acest lucru si sa se stie ca il faci si este suficient sa nu iti faci mari griji in privinta corectitudinii anchetei.;)
E vorba de greutatea cuvantului.

avocat Claudiu Lascoschi

'Nimeni dintre muritori nu-i intotdeauna destul de intelept"-"Nemo mortalium omnibus horit sapit"/Plinius Senior

Consider ca in functie de actele de la dosar,de modul in care au fost efectuate cercetarile,de respectarea in totalitate a legislatiei in domeniu,depinde increderea pe care o poate avea un avocat-si nu numai -in cei care efectueaza urmarirea penala.
Ambele variante atat cea invocata de av.Lascoschi,cat si cea invocata de av.Gaita,se petrec zilnic sub ochii nostri.De fapt nu se poate porni din start,de la niciuna dintre variantele expuse.Sunt o diversitate de factori care determina alegerea celei mai bune strategii de aparare.Totul depinde de inteligenta si profesionalismul celor implicati,dar uneori si de o serie de alti factori externi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor in faza de urmarire penala alexandra.a1404 alexandra.a1404 As dori sa stiu daca audierea martorilor in faza de urmarire penala este obligatorie a se face in prezenta inculpatului sau a reprezentantului acestuia, atita ... (vezi toată discuția)
Obligatii organ de c.p. cristiursa cristiursa organul de cercetare penala este obligat sa aduca la cunostinta avocatului invinuitului data efectuarii unui act de cercetare penala spre ex audiere martor sau ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica prin avocat a martorului suspect de omor la efectuarea oricarui act de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea din titlu imi pare interesanta. Daca martorul este suspect conform pararii vadite a organului de ancheta penala, dar nu are calitatea de suspect ... (vezi toată discuția)